SAAB komt met speeltje voor grote jachten

1

SeaEye Falcon is een onderwater robot die bommen en mijnen onder grote jachten kan opsporen. De robot is gemaakt door SAAB, Victor Muller heeft er weer een nieuw speeltje bij.

James Douglas, directeur van het bedrijf die deze speeltjes verkoopt en verhuurt: “De SeaEye zal worden gebruikt voor de beveiliging en inspectie van de romp van het schip om te kijken of er bommen, mijnen of tracking systems aanwezig zijn.”

De onderwater robot kost een kleine 200.000 pond, de robot wordt gebouwd in Portsmouth, Engeland. De doelgroep waaraan verkocht en verhuurd wordt bestaat vooral uit vermogende particulieren om hun veiligheid te verhogen, denk hierbij aan mensen als de Russische miljardair Abramovic.
James Douglas voegt eraan toe: “Dit zijn boten vanaf  100 meter, superjachten van de rijken der aarde. Er zijn altijd mensen die winnen in een recessie, wanneer iedereen op zijn gezicht valt. ” de winnaars daar richten wij ons op.

De SeaEye Falcon kan tot meer dan 300 meter diepte duiken en heeft zowel de mogelijkheid horizontaal als verticaal te sturen, daarnaast beschikt zij over een blits cameratje die met een glasvezel kabel aan het computersysteem wordt verbonden. Naast rijke drughandelaren, maffiabazen en oliesjeiken, hebben ze ook klanten zoals: de NAVO marine, de Russische, Chineese, Roemeense en Nieuw-Zeelandse Marine. Ook hebben een aantal partijen uit het Midden-Oosten interesse getoont in het nieuwe speeltje van SAAB.

1 reactie

Reageren