Abramovich´s nieuwe vriendin: Luna

10

De Russisch / Britse miljardair, zakenman, eigenaar van voetbalclub Chelsea; Roman Abramovich. Heeft iets nieuws om zich mee te vermaken. Het Super jacht genaamd Luna. De Russische inspecteerde zijn nieuwe jacht hoogst persoonlijk, uiteraard kwam hij aan in zijn prive-jet op Kjevik Airport in Noorwegen.

Luna is 115 meter lang en daarmee is zij de grootste ontdekkingsreizigers jacht in de wereld. Abramovich heeft nog een ander boot, genaamd de “Eclipse”, dit is ook een luxe monster van maar liefst 164 meter, ook een van de grootste jacht in de wereld. Op de dag van lancering ging Abramovich even met zijn gezin een rondje langs de Kristiansand Archipel, genieten van een dagje uit.

Het schip word werkelijk waar overstroomt in luxe. Op het achterdek is een groot zwembad, zonnebaden en een garage vol met snel water speelgoed. Uiteraard mogen de twee helikopter landingsbanen niet ontbreken en als je een duik wilt nemen in het water zal je eerst langs de luxe beach club moeten.

De Luna is ideaal voor grote cruise afstanden zonder te hoeven stoppen of te tanken. Luna is voor bijna alle weersomstandigheden geschikt, zij kan werkelijkwaar ieder water trotseren.

In 2008 heeft Forbes Abramovich gerangschikt als Rusland’s meest succesvolle en rijkste zakenman. Zijn rijkdom wordt geschat op ergens rond de 170 miljard euro. De kosten van Luna zullen hem waarschijnlijk niet heel erg veel zorgen maken.

10 reacties

  1. Ik zag hem deze vakantie liggen in de haven van Venetië. Erg mooi en indrukwekkend.

    2 jaar geleden zagen we een ander leuk bootje van hem : de triple 7.

  2. Wij hebben er naast gestaan toen hij was aangemeerd in de haven van Rovinj. (vorige week.)
    Supermooi schip. !
    Heb wel een foto maar weet niet hoe ik die hier erop kan zetten.

Reageren