Cursus varen voor vrouwen

0

 

We zagen het al op de Hiswa in de Rai: Een cursus varen voor vrouwen. En nu is de cursus ook op de Hiswa te water. De officiële uitnodiging luidt:

Vrouwelijke bezoekers van de HISWA te water kunnen tijdens de beurs gratis een introductieles manoeuvreren volgen bij Motorboot. Het is de hele dag door mogelijk aan boord te stappen van het redactieschip van Motorboot en deel te nemen aan de gratis clinic Manoeuvreren voor vrouwen! De lessen duren ongeveer een half uur. 

Een beetje vreemd, want keer op keer blijkt dat vrouwen beter varen dan mannen en minder ongelukken veroorzaken. Maar waarschijnlijk is de cursus niet bedoeld voor vrouwen die al een schip hebben, maar die een man hebben die een boot wil kopen. Wanneer een vrouw achter het stuur kruipt, dan wordt ze vanzelf verliefd op het varen en steunt ze haar echtgenoot in het kopen van een boot, zullen ze wel denken.

Grappig bedacht, maar een moderne vrouw krijgt de kriebels bij de aankondiging ‘ varen voor vrouwen’. We willen niet in een hoekje gezet worden en als tutjes die niet kunnen varen, behandeld worden. Bovendien een behoorlijke onderschatting van je publiek, want op de Hiswa lopen de meeste mensen omdat ze al van de watersport houden.

De cursusleider heb ik ooit ontmoet en dat is een prima vent, die gewoon een aardige cursus wil geven. Maar toch raad ik aan: Verander de naam van je lessen en je haalt veel meer vrouwen aan boord. Want het grapje dat vrouwen niet kunnen inparkeren en dus ook niet aanleggen en daarom een cursus manoeuvreren nodig hebben, is leuk voor mannen, maar een meid krijg je er niet mee aan boord. Zo, dan nu een leuk plaatje voor jullie mannen:

Reageren