Watersport evenementen dit weekend

0

Vrijdag 9 augustus: Rubberboot festival Utrecht

Sommige evenementen lijken zo kneuterig, dat ze eigenlijk wel weer heel erg leuk worden. Zo wordt er in Utrecht op 9 augustus de Rubberboot Missie georganiseerd. Het is gratis en iedereen met een opblaasboot mag meedoen.

Op vrijdagavond 9 augustus wordt de Utrechtse binnenstad wederom het toneel van een grote stoet van opblaasboten. Net als vorig jaar zal deelname in 2013 gratis zijn.

Vrijdag 9 augustus: IFKS-Kampioenschap Skûtsjesilen

De wedstrijden om het Open IFKS-Kampioenschap Skûtsjesilen 2013 vinden plaats van 3 tm 10 augustus 2013. ROUTE: Zaterdag 3 augustus Hindeloopen, Maandag 5 augustus Stavoren, Dinsdag 6 augustus Heeg, Woensdag 7 augustus Sloten, Donderdag 8 augustus Echtenerbrug, Vrijdag 9 augustus Lemmer, Zaterdag 10 augustus Lemmer (finale)

Vrijdag 9 augustus t/m zondag 11 augustus: Westfriese Watersportweken Medemblik

Medemblik staat in het teken van de Westfriese Waterweken. Een verrassende waterbeleving die volop kansen biedt om de streek en al haar producten te promoten. Drakenboot races, lekker aan de dijk, muziek, theater, wedstrijd palingroken, kindermiddag, reddingsboten, botenshows, rondvaarten en veel meer. Zaterdag is de nautische dag.

Zaterdag 10 augustus: Finale IFKS-Kampioenschap Skûtsjesilen

De wedstrijden om het Open IFKS-Kampioenschap Skûtsjesilen 2013 vinden plaats van 3 tm 10 augustus 2013. De finale is op zaterdag 10 augustus in Lemmer.

Zaterdag 10 augustus: De Mosselrace

De Mosselrace is een zeilwedstrijd voor gemeten, en ongemeten schepen en rond- en platbodemschepen op de Oosterschelde bij Yerseke. Er wordt gestart in 9 verschillende klassen voor zowel de ervaren als de onervaren wedstrijdzeiler. Na afloop is er een prijsuitreiking met een mosselmaaltijd voor alle schippers en hun bemanningsleden.

Zaterdag 10 augustus: Boot varen tijdens loveland

Op een speciale boot tijdens het Lovelandfestival op de Sloterplas wordt een feest gevierd voor het goede doel. De boot verkoopt merchandise, de opbrengst gaat naar een goed doel.

 

 

Reageren