Slavenhandel in Scheepvaartmuseum

0

Het scheepvaartmuseum in Amsterdam gaat lezingen over onder andere de slavenhandel organiseren. Natuurlijk staan schepen centraal bij de lezingen. Het programma:

Rondleidingen door De Zwarte Bladzijde: iedere zondagmiddag in september om 13.00 en 15.00 uur
De tentoonstelling De Zwarte Bladzijde belicht de geschiedenis van de slavenhandel aan de hand van het aangrijpende verhaal van het slavenschip Leusden, dat in 1738 verging bij Suriname.

Iedere zondagmiddag in september om 13.00 uur en om 15.00 uur is er een rondleiding door de tentoonstelling. De rondleiding duurt circa 1 uur en is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. Kosten € 2,50 p.p. (excl. museumkaartje).

Lezing ter gelegenheid van Open Monumentendag op 15 september om 11.00 uur
Op zondag 15 september om 11 uur organiseert Het Scheepvaartmuseum een bijzondere lezing over het slavenschip Leusden. Historicus Leo Balai en conservator Remmelt Daalder vertellen tijdens de lezing over het lot van het slavenschip Leusden. De lezing is vanwege Open Monumentendag gratis.

Een museumkaartje is wel verplicht, maar is bij deelname aan de lezing te verkrijgen met 50% korting. Geïnteresseerden kunnen reserveren via www.amsterdam.nl/openmonumentendag of op de dag zelf bij de informatiebalie in het museum.

Verhaal op zaal: vrijdag 20 september
Specialisten van Het Scheepvaartmuseum vertellen op vrijdag 20 september een verborgen verhaal over een bijzonder schilderij of object uit de collectie; o.a. in de tentoonstelling De Zwarte Bladzijde.

Deze verhalen worden verteld om 15.00, 15.30, 16.00 en 16.30 uur. Een verhaal duurt circa 15 minuten en deelname is gratis (excl. museumkaartje). Reserveren kan op de dag zelf bij de informatiebalie in het museum.

Maritiem Spreekuur: vrijdag 27 september

In de museumbibliotheek vindt op vrijdag 27 september tussen 14.00 en 16.00 uur het Maritiem Spreekuur plaats. Conservator Diederick Wildeman beantwoordt dan alle vragen van bezoekers over het onderwerp scheepsbouw in de 17e eeuw. Aanmelden is niet nodig, wel kunnen bezoekers van tevoren hun vraag mailen naar bibliotheek@hetscheepvaartmuseum.nl.

Reageren