25.000 bezoekers verwacht op botenbeurs

0

De Botenbeurs Gorinchemverwacht dit jaar 25.000 bezoekers. De Botenbeurs Gorinchem staat landelijk bekend om z’n laagdrempeligheid en gemoedelijke sfeer. Twee dagen lang, 27 en 28 september, worden er boten verkocht in de Gorcumse Lingehaven en bij Sleeuwijk Yachting. Zaterdag is er bovendien een nautische markt: op de kade en aan het water Buiten de Waterpoort worden allerhande (tweedehands) scheepsartikelen verhandeld.

Gezelligheid rond de haven

Buiten de Waterpoort ligt een bijzondere catamaran van Damen Shipyards ter bezichtiging. Het is een bijzonder schip, ontworpen en gebouwd voor de windmolenindustrie op zee. Damen verzorgt rondleidingen aan boord. Verder is overal gezellige horeca en muziek rondom de midden in de historische binnenstad gelegen Lingehaven.

Varen naar de beurs

De veerdienst Gorinchem vervoert bezoekers tijdens de Botenbeurs gratis tussen de beurslocaties in Gorinchem en Sleeuwijk. Vanuit Woudrichem, Werkendam en Hardinxveld kunnen bezoekers met de reguliere veerdienst naar Gorinchem komen. En vanuit Dordrecht en Sliedrecht vaart op zaterdag de waterbus naar de Botenbeurs. Alle boten arriveren midden op het evenemententerrein. Zie ook www.veerdienstgorinchem.nl voor de dienstregelingen.

 

 

Reageren