Nimbus maakt zijn vlaggenschip 1 voet groter

0


Nimbus heeft onlangs hun vorige vlaggenschip de Nova 42 vervangen voor de Nova 43. Net als bij alle andere Nimbus modellen zijn ze ook bij de nieuwe Nova 43 voor een modern en innovatief jacht, met tijdloze lijnen en een degelijke uitstraling, gegaan. De boot werd voor het eerst op de Zweedse Langedrag boatshow in 2010 gepresenteerd…

De ruime salon is erg licht en biedt een goed zicht rondom de boot door zijn grote ramen en hoge zitpositie op elke plek. Nimbus weet altijd zowel van buiten als van binnen een goede combinatie te maken tussen moderne en klassieke stijlen, zo is ook deze salon opgetrokken uit tijdloze en robuuste materialen als mahonie en echte maritieme stoffen bekleding. De stuurplek is goed ingericht zodat alle up-to-date instrumenten perfect te bedienen zijn en de stuurman een perfect overzicht over de gehele boot heeft.

De ontwerpers zijn, voor een jacht van dit formaat, ontzettend goed met de ruimte omgesprongen. Zo beschikt de Nova 43 over een verhoogd gangboord dat makkelijk te betreden is en extra ruimte voor de benedenliggend hutten creëert. Ook hebben ze op verschillende slimme andere manieren ontzettend veel ruimte bespaard waardoor deze 43 voeter van binnen veel ruimer oogt dan hij daadwerkelijk is. De masterbedroom beschikt over een zeer ruim tweepersoonsbed en meer dan genoeg kastruimte. Ensuite bevindt zich een eigen badkamer die alleen via de eigen kamer te betreden is. De twee gastenhutten, een aan stuurboord en een aan de bakboord zijde, hebben beide ook een groot tweepersoonsbed en voldoende kastruimte.

De keuken bevindt zich in de salon, waardoor het koken voor gasten, anders dan in vele andere boten van deze afmeting, een sociale aangelegenheid wordt. De salon kan via drie wegen betreden worden, Nimbus heeft namelijk net als Storebro naast de gangbare achterdeur aan beide gangboorden nog een deur geplaatst. Dit maakt het mogelijk om het schip zelfs alleen te bevaren aangezien je snel vanaf de stuurplek op het dek staat. Daarnaast zorgen de deuren voor een zeer ruimtelijk- en buiten gevoel wanneer ze beide open staan.

Het grootste verschil met zijn voorganger (de Nova 42) is wel het hydraulische zwemplateau. Dit zwemplateau kan met één druk op de knop naar beneden gelaten worden om er een waterscooter of bijboot boven op te laden. Ideaal voor mensen die geen zin in getrek en gesjor aan je bijboot hebben (en deze mensen zijn we toch allemaal als we op vakantie zijn)…

Specificaties:
Lengte: 13,10 meter
Breedte: 3,90 meter
Gewicht: 8.800 kg
Brandstof capaciteit: 2x 500 liter
Water capaciteit: 400 liter
Accommodaties: 6 bedden in 3 hutten
Motoren: 2x Volvo Penta D6 370pk

Reageren