Muziek Britney Spears is wapen tegen piraten

0

De muziek van Britney Spears wordt door de Engelsen ingezet als wapen tegen Somalische piraten. Tenminste, dat zegt officier Rachel Owens van een supertanker in Metro: “Ons security team heeft gekozen om liedjes van Britney Spears in te zetten, omdat ze hoopten dat piraten deze muziek haten. Deze jongens kunnen niet tegen de westerse cultuur of muziek, is de redenatie. En het werkt, want zodra we de muziek van Spears door de boxen knallen, vertrekken de piraten zo snel ze kunnen.”

In 2011 werden 176 schepen aangevallen in de Hoorn van Afrika. De Britse marine heeft 1500 man personeel in het gebied op 14 schepen en ook de Nederlandse marine is 24/7 aanwezig in het gebied. Maar toch kunnen zij niet alle schepen permanent bewaken.

“De muziek van Britney is zo effectief, dat we nauwelijks hoeven te schieten naar de piraten”, zegt de 34-jarige Owens. Waarbij ons overigens opvalt, dat hij het over schieten heeft, want officieel mag Europese bemanning niet zomaar schieten, maar ja, in de strijd tegen piraterij wordt er nog weleens een oogje dichtgeknepen als het om Internationaal recht gaat.

Steven Jones, van de Security Association voor de maritieme industrie, zegt: “Piraten doen er alles voor om deze muziek te vermijden.” Overigens willen ze geen marteling op hun geweten hebben: “We zullen geen Justin Bieber gaan draaien, want dat is waarschijnlijk in strijd met het Verdrag van Genève.”

Wij denken dat het om een grap gaat en dat heavy metal beter werkt, of gewoon een ouderwetse hoge toon met een Mosquito. Het is in ieder geval een opvallend bericht van Metro.

Reageren