Sorry bewoners: Jachthaven mag er gewoon komen

0

Boze bewoners

Het is een bekend verschijnsel: Mensen willen aan het water wonen, maar gaan vervolgens klagen over het lawaai van boten. En oh wee als er een nieuwe jachthaven, steiger of aanlegplek wordt gecreëerd, dan staan de bewonersgroepen direct op hun achterste poten. Jammer dan voor de bewoners in Amsterdam-Oost, want er mag van de Raad van State gewoon een nieuwe jachthaven in de Entrepothaven komen.

Niet alleen zeurden de bewoners over het lawaai, wat overigens volgens de metingen geen probleem moet zijn, ook waren ze bang dat er niet genoeg parkeerplaatsen zijn. De vereniging vreest vooral parkeeroverlast, omdat het stadsdeel slechts 20 parkeerplaatsen beschikbaar stelt ten behoeve van de gebruikers van de jachthaven. Volgens de vereniging moeten er minstens 100 parkeerplaatsen komen volgens de gebruikelijke berekeningen. Maar ja, er zit een parkeergarage in de buurt die veel goedkoper is, dus de gemeente redeneert dat mensen die een hele dag gaan varen, hun auto daar wel zullen neerzetten. Bovendien is de haven bedoeld voor mensen uit de buurt, die hebben hun auto daar dus al staan.

De bewoners voeren al sinds 2009 actie, maar dat blijkt nu zinloos. Wellicht moeten ze een andere hobby zoeken, bootje varen bijvoorbeeld.

Reageren