Man overboord op het water met de KNRM

0

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) organiseert in het weekend van 25 en 26 januari een lezing op veiligheid op het water en ‘Man overboord’ tijdens het 41e Woudschoten Weekend van de Nederlandse Vereniging van Toerzeilers.

Tijdens de workshop van redder Bas van de KNRM wordt aandacht gegeven aan de voorbereiding van de vaartocht zodat u beter bent toegerust voor de risico’s op het water. Er wordt geïnformeerd over wat te doen bij man over boord. Hoe wordt een Man Overboord voorkomen. En hoe kunt u handelen als het toch gebeurt. Het is een actieve workshop met bruikbare aanwijzingen over veiligheidsmiddelen, goed gebruik van reddingvest, effectieve alarmering en onderkoeling.

Met het  Woudschoten Weekend  beoogt de Nederlandse Vereniging van Toerzeilers in een ontspannen sfeer kennis en ervaring over diverse onderwerpen op het gebied van zeemanschap, navigatie, techniek en vakantiebestemmingen over te dragen. Dit gebeurt in principe voor en door leden van de vereniging. Daarnaast is het weekend ook bedoeld om de contacten tussen de leden te bevorderen. Het weekend is verdeeld in 30 lesblokken waaruit de deelnemers een keuze kunnen maken.

Er is veel belangstelling voor de workshops van de KNRM. Daarom is het belangrijk bijtijds te reserveren om verzekerd te zijn van een workshop op de gewenste datum. Laat u daarom ongeveer een half tot een heel jaar van tevoren weten, dat u een lezing wilt boeken.

U kunt terecht bij de afdeling Communicatie en Fondsenwerving van de KNRM. Bel ons op 0255-548454 of mail naar cenf@knrm.nl.

Reageren