Mooiste blauwe boten op Blue Monday

0

Blauwe boot van Wajer&Wajer

Het is vandaag de derde maandag van januari, de dag waarop mensen zich het depressiefst voelen, beweerde de Britse psycholoog Chris Arnell ooit. Om je iets op te vrolijken hier een rijtje blauwe boten, zoals superjachten en zeiljachten. Van bootjes kijken wordt toch iedereen weer happy?!

1. Superjacht Blue Ice

Superjacht Blue Ice meet 45, 7 meter en stond vorig jaar voor 24, 9 miljoen dollar te koop bij Burgess Yachts. Het blauwe schip werd in 2009 gebouwd bij Palmer Johnson en haalt met gemak een kruissnelheid van 24 knopen. Topsnelheid is 29 knopen. Aan boord kunnen twaalf gasten overnachten.

2. Zeiljacht Blue Gold

Blue Gold

Zeiljacht Blue Gold werd in 1982 gebouwd als zeilboot, maar werd in 1999 bij RDM omgetoverd tot superjacht. Het 50-meter lange schip is geschikt voor twaalf gasten.

3. Blue Boat van Xavier Veilhan

De Franse kunstenaar Xavier Veilhan is niet bang voor blauw. Hij ontwierp deze Frauscher boot in 2010 en liet haar veilen in Monte Carlo. Naar verluid bracht de boot meer dan 220.000 euro op. Voor dat geld kreeg de nieuwe eigenaar een 6,9 meter lange boot met 220 pk.

Reageren