Scheepsbouw Nederland wordt Netherlands Maritime Technology

0

Scheepsbouw Nederland verandert haar naam in Netherlands Maritime Technology. In het najaar van 2013 is de wens geuit, onder andere door het bestuur van Scheepsbouw Nederland, om te komen tot een gemeenschappelijke naam voor vereniging Scheepsbouw Nederland, HME BV en stichting CMTI.  Scheepsbouw Nederland is de gezamenlijke organisatie van Vereniging Nederlandse Scheepsbouwindustrie (VNSI) en Vereniging Holland Marine Equipment. Scheepsbouw Nederland zet zich in voor de branche en maakt zich sterk voor een positief maatschappelijk imago van de Nederlandse maritieme industrie.

Waarom een nieuwe naam
De nieuwe naam creëert duidelijkheid en maakt daarnaast een sterkere profilering van leden in het buitenland mogelijk, omdat deze ook zal worden ingezet voor internationale promotie- en lobbydoeleinden. Hiervoor werden tot nu toe de merken Maritime by Holland en Holland Shipbuilding Association gebruikt. Tevens doet de naam beter recht aan het technologische en innovatieve karakter van de leden, volgens Scheepsbouw Nederland.

Officiële lancering nieuwe merk op ALV in mei
De komende maanden worden de details van deze naamswijziging verder uitgewerkt. De officiële lancering van de nieuwe naam zal plaatsvinden op donderdag 8 mei 2014 tijdens de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering. De internationale lancering vindt plaats tijdens SMM in Hamburg, van 9 t/m 12 september 2014.

Reageren