Dikke vette schade

1

 

breng dit maar eens terug naar de oorspronkelijke staat.

Een Dehler met dikke vette schade

Een ongeluk is zo gebeurd, ook op het water.

Collegae watersportmedia melden regelmatig dat het repareren van polyester- en gelcoatbeschadigingen een fluitje van een cent is. Helaas voor de welwillende hobbyist moeten we dit stevig ontkrachten want een gelcoat op de oorspronkelijke kleur van je boot krijgen, gaat je simpelweg als amateur niet lukken. Gelukkig zijn er bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het volledig herstel van polyester boten. Zelfs wanneer deze bijna total loss zijn. Er is zelfs een bedrijf dat levenslange garantie afgeeft op de reparaties die zij uitvoeren, zij garanderen onder andere een onzichtbare reparatie.

Ook zelf een gat in de romp repareren is geen sinecure en alleen de vakman brengt de oorspronkelijke stijfheid  van de romp terug door gebruik van high tech meetapparatuur. Deze hard- en software meet bijvoorbeeld de pigmenten in een kleur en de vochtdichtheid van de romp en geeft aan de hand van deze meting een advies uit.
Zie dat als leek maar eens te verbeteren en we eten dan ook onze Zuidwester op als u uw kras, scheur of gat in de polyester romp van de boot zo kunt herstellen dat wij er niets van zien, nooit meer…

Met dank aan Compoship BV voor de spectaculaire foto’s.

 

1 reactie

Reageren