Rotterdamse leerlingen mogen niet mee met zeilschip Wylde Swan

0

Rotterdamse leerlingen van de scholengemeenschap Hugo de Groot mogen 11 maart niet meevaren met tallship Wylde Swan. De leerlingen zouden een reis door het Caribisch gebied maken met het zeilschip als een soort cadeautje van de school. Ze zouden zes weken aan boord blijven en les krijgen.

Volgens het ministerie van Onderwijs horen leerlingen op school in Nederland en dat moet te controleren zijn. De reis zou niet voldoen aan de eisen die in de leerplichtwet worden gesteld. ‘Gemeentelijke leerplichtambtenaren mogen op basis van de wet vrijstellingen toekennen’, zegt woordvoerder Sander van Dam tegen het AD. ‘Maar dit is vooral bedoeld voor gewichtige omstandigheden zoals ziekte of een sterfgeval.’

De dertig leerlingen die zouden meevaren, blijven dus thuis. Of ze een alternatief cadeau krijgen is niet bekend, wellicht kunnen ze een dagje gaan zeilen in plaats van zes weken.

De Wylde Swan is 62 meter lang, 36 meter breed en 28 meter hoog. Het schip neemt vaker trainees en leerlingen mee aan boord.

Reageren