Watersportseizoen dit weekend van start in Friesland

0

De start van het watersportseizoen in Friesland begint traditioneel met het eerste wedstrijdweekend Skûtsjesilen 2014 op zaterdag 12 april en zondag 13 april 2014 in Langweer.
Dit prachtige evenement wordt voor de 6e keer georganiseerd en de animo onder de skûtsjeschippers is groot! Bijna 40 skûtsjes zullen aan dit topevenement deelnemen. Schippers en bemanningen staan te popelen om voor het eerst hun krachten te meten en zich “op te warmen” voor de competities.

Nieuwe schippers deze editie zijn Sape van der Meulen met skûtsje “Ora Et Labora” , Michiel Adema met de Lutgerdina Smeltekop en Daan van der Meer met de “Elisabeth”. Zij zijn klaar om de strijd met de gevestigde orde aan te gaan.

Ook dit jaar worden de wedstrijden georganiseerd door de Vereniging Skûtsjesilen Langwar en de KWVL met ondersteuning van de Horeca, middenstand en de Vereniging Promotie Langweer.

Dit evenement biedt niet alleen veel spektakel op het water maar ook op het land valt er deze dagen meer dan genoeg te beleven.
Zo is er een markt en wordt er de allereerste Skûtsjerun gelopen in de afstanden 5 en 10 kilometer.

Verder is er nog een wedstrijd touwtrekken voor de bemanning om te laten zien dat ze op het land ook hun mannetje staan.
Ook de horeca zal er zeker in dit weekend voor garant staan dat er genoeg vertier is qua bands en muziek.

Reageren