Bataviahaven Botenshow 10 en 11 mei in Lelystad

0

De Bataviahaven Botenshow wordt dit jaar 10 en 11 mei georganiseerd in Lelystad. De show zou eigenlijk in april plaatshebben, maar werd wegens weinig belangstelling zo vroeg in het jaar verplaatst naar mei.

De Bataviahaven Botenshow wordt jaarlijks gehouden. Aanbieders van zowel nieuwe als gebruikte boten kunnen tegen lage deelnamekosten hun schepen op een aantrekkelijke wijze tonen, laten bekijken en proefvaren door watersporters die in de markt zijn voor een nieuw of ander schip. De tarieven voor deelname zijn gebaseerd op de tarieven zoals deze voor passanten worden gehanteerd. Per ingebracht schip wordt een kleine toeslag in rekening gebracht voor marketing en communicatie van de Botenshow. Van deelnemers wordt een grote mate van eigen inbreng verwacht zodat de kosten zo laag kunnen blijven.

De Bataviahaven Botenshow staat open zowel voor bedrijven als particulieren. Er is een beperkt aantal extra faciliteiten mogelijk in overleg met de organisatie. Bedrijven die met meerdere boten tegelijk willen deelnemen, kunnen hierover vooraf contact opnemen met de organisatie. Deelnemers voeren via de website www.bataviahavenbotenshow.nl zelf de gegevens van hun boot in (info en foto’s). Na betaling worden deze gegevens direct geplaatst op de website en in de speciale apps (Apple en Android) die in de appstore gratis is te downloaden.

Wat is er te doen

Waarschip ligt met twee schepen waaronder de nieuwe Waarschip 700LD, waarmee bezoekers mogen proefvaren.

Diverse aan de Bataviahaven gevestigde bedrijven presenteren zich zowel op zaterdag als zondag tijdens “Vaarbestemming Lelystad”. Zo zijn een aantal schepen van de Bruine Vloot te bezoeken. De schepen houden namelijk Open Dag. Een unieke combinatie om deze stoere en historische schepen van binnen en buiten eens goed te bekijken.

Het Batavia Sailing Center, het zeilcentrum in de Bataviahaven waar nationale en internationale zeiltoppers trainen en wedstrijden varen, houdt ook Open Dag. Daar kun je dus alles te weten komen over zeilcursussen en -trainingen. Ook kun je zelf mee aan boord voor een proefles om eens te proeven van een zeilcursus. Ook voor de jongste bezoeker is er volop te doen. Zij kunnen bijvoorbeeld zelf zeilen in de Optimisten van WV het Bovenwater. Alle boten liggen zowel zaterdag als zondag gereed om je mee te nemen.

De aanwezigheid van Batavia Stad, de Bataviawerf en divers andere attracties maakt een bezoekje aan “Vaarbestemming Lelystad” en “Nationale Botenshow” meer dan de moeite waard, volgens de organisatie.

 

Reageren