Stad Amsterdam in dienst van Italiaanse zakenmannen

0

Italiaanse zakenmannen bezoeken van 29 mei t/m 5 juni de Stad Amsterdam om te praten over het bedrijfsleven en te netwerken tussen topmanagers. Het gaat hierbij niet om de hoofdstad van ons land, maar de historische zeilklipper Stad Amsterdam.

De Italiaanse businessmen doen een nautische opleiding aan boord. De belangrijke mannen en vrouwen stappen in Genua aan boord en maken een cruise naar de Golf van Tigullio. De Nederlandse driemaster Stad Amsterdam is een replica van het snelste zeilschip uit de Negentiende eeuw.

De deelnemers leren niet alleen zeilen en samenwerken (ja, leer dat maar eens aan een groep vol met haantjes die allemaal zelf de kapitein willen spelen), maar krijgen ook cursussen die meer in hun eigen straatje liggen, zoals een workshop participeren. Ja, we exporteren inmiddels de term ‘participeren’ als kenniscursus naar het buitenland.

Vervolg van de reis van de Stad Amsterdam

Na de businesstrip vaart de 76-meter lange Stad Amsterdam verder in het Middellandse zeegebied met trainees en passagiers aan boord langs plaatsen als Nice, Monaco, Genua en Ibiza.

Op donderdag 3 juli arriveert het schip voor een korte stop in Nederland. Het zeilschip is onderdeel van de festiviteiten rondom de start van de Tall Ships Races 2014 in Harlingen. De Tall Ship Race start op zondag 6 juli en gaat van Harlingen naar Frederikstad in Noorwegen. Met 56 jongeren proberen ze de race te winnen. Vorig jaar verloor één van de jonge deelnemers aan de Tall Ship Race zijn leven, hij voer mee met het Nederlandse Tallship de Wylde Swan. Dit jaar wordt er extra op de veiligheid gelet.

Na Frederikstad zeilt het schip via het Skagerrak en het Kattegat naar Göteborg en Kopenhagen. Dit is een Scandinavische cruise voor volwassenen waarvoor nog enkele hutten beschikbaar zijn. Vervolgens zeilt de Stad Amsterdam naar Gdynia in Polen en naar Warnemünde/Rostock waar het vanaf 7 augustus de Hanse Sail zullen bezoekt. Via Kiel en Hamburg zeilt de driemaster vervolgens naar Portsmouth aan de Engelse Zuidkust waarna Londen en Zeebrugge worden bezocht. In september arriveert de Clipper dan weer in Nederland.

Technische details Stad Amsterdam

Lengte76 meter
Lengte over dek60,5 meter
Grootste breedte10,5 meter
Diepgang4,8 meter
Snelheid onder zeil17 knopen
Snelheid op motor11 knopen
Tuigage3 mast volschip
Masthoogte46,5 meter
Aantal zeilen31
Zeiloppervlakte2.200 m2
Aantal hutten14
Motorvermogen749 kW
Tonnage723 BRT
Gewicht1.038 MT
RompStaal
Bouwperiode1997 – 2000
KeurLloyd’s Register of Shipping, de Nederlandse Scheepsvaart Inspectie, Passenger Ship Safety Certificate, US Coast Guard Certificate
OntwerpGerard Dijkstra & Partners, Naval Architects and Marine Engineers NBJA, Amsterdam
BouwDamen Oranjewerf, Amsterdam
InterieurPieter Beeldsnijder, PB Design, Edam

 

Reageren