Dit pinksterweekend voor het eerst Tiel Maritiem

0

Tiel Maritiem is een nieuw nautisch evenement tijdens het pinksterweekend. De lokale jeugd (vooral uit het Rivierenland, de Betuwe en het Land van Maas en Waal) wordt actief betrokken bij het evenement. De komende jaren zal er veel aandacht zijn voor het interesseren van de jeugd voor maritieme techniek. Tiel Maritiem heeft de ambitie om uit te groeien tot een evenement met landelijke uitstraling.

Drie Zeilen

Tijdens het evenement legt De Drie Zeilen aan. n 1984 gaf de Marechaussee de werf Damen te Gorinchem opdracht tot de bouw van
“De Drie Zijlen”, een patrouillevaartuig met afmetingen van 17.60m lengte x 4.90m breedte x 1.40m diepte.Thuishaven was Zoutkamp en hij voer op de Waddenzee.

In 2008 werd De Drie Zijlen verkocht aan Aannemingsbedrijf  Heijmans, die de boot omdoopte in “Fjordstone 166“. De Fjordstone 166 voer in Seljestokken (Noorwegen) bij een steengroeve, om mensen van en naar Florø  te varen.

In 2010 heeft sleepvaartbedrijf Van Leeuwen de Fjordstone gekocht en weer naar Nederland gevaren. Het schip is toen omgedoopt tot  JOCO V.
Nu zet men  de JOCO V in voor diverse werkzaamheden, zoals scheepvaartbegeleiding of patrouillevaart. Daarvoor heeft het sleepvaartbedrijf alle certificaten vernieuwd.

Er staan twee Daf ME 11PT – motoren in van 200 PK ieder. De JOCO V heeft zeeklasse en mag 15 mijl uit de kust varen.

Programma:

Zaterdag opening van het evenement en activiteiten.

Zondag eerste Pinksterdag activiteitendag.

Maandag tweede Pinksterdag diverse demonstraties.

Reageren