Wie gaat er mee Tjalktrekken in Amersfoort?!

0

Tjalk Trekken Amersfoort

 

Amersfoort organiseert 28 en 29 juni in de Eemshaven de Amersfoortse Havendagen. Op het programma staan muziek, activiteiten op het water, theatrale acts, oude ambachten, kinderactiviteiten, een markt en natuurlijk een vlootschouw met historische schepen.

Op zaterdag start het Havendagenweekend met de Drakenbootrace, die georganiseerd wordt in samenwerking met de Juniorkamer Eemland.

Voor kinderen wordt samen met XL Adventure & Events worden er verschillende stoere sport- en spelactiviteiten op het water georganiseerd. Voor de volwassenen is ook wat te zien, wanneer een professioneel flyboardteam een verbazingwekkende show laat zien. Hierna mogen waaghalzen dit zelf uitproberen.

TjalkTrekken

Op zondag worden de krachten gebundeld bij het Tjalktrekken. De 22-meter lange ‘De Roode Kaat’ wordt door diverse teams voortgetrokken in een race tegen de klok.

Creatieve doe-het-zelvers en knutselaars kunnen zich uitleven bij ‘Bouw je eigen bootje’. Bouw in een paar uur tijd je eigen boot en ’s middags de wedstrijd: Wie haalt als eerste de overkant?

Ook komt de Nieuwe Stad (voorheen Prodentfabriek) in beeld, waar modelspeedbootjes met meer dan 60 km/per uur over het water scheren. Daarnaast mogen watersporters hier kanoën.

Muziek

Op het Eemplein komt een Theater & Muziektent te staan, waar verschillende workshops en kindervoorstellingen geprogrammeerd worden. Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de verschillende DJ’s en er zullen in het havengebied verschillende lopende theateracts en koren te zien zijn.

Het complete programma van de Amersfoortse Havendagen vind je hier.

Reageren