Is een pontoonboot de nieuwe hype?

0

We zien ze steeds vaker varen in de Randstad: Pontoonboten (ook wel pontonboten genoemd). De boten zijn eigenlijk een drijvend vlot met daarop een opbouw en erachter een buitenboordmotor. Voordeel is dat er veel plek is, de boten stabiel zijn en ze goedkoop zijn te fabriceren. Nadeel is dat je met een drijvende huiskamer vaart die ook nog eens open is en dus niet geschikt is wanneer het regent.

Maar weinig particulieren hebben een pontoonboot in Nederland, terwijl in Amerika het al langer een geaccepteerd verschijnsel is. Daar vinden ze het heerlijk dat je voldoende banken hebt om lekker op te relaxen en van de zon te genieten en je een boot hebt die gemakkelijk vaart en overal kan komen.

De meeste pontonboten in Nederland kunnen 30 tot 150 man herbergen en worden ingezet voor bijvoorbeeld de Gay Parade, Koninginnedag of andere evenementen te water. De luxe pontonboten voor maximaal tien personen zien we nog veel minder, maar wellicht komen er in de toekomst meer bij. Je hebt er immers geen vaarbewijs voor nodig en dat is in tijden waar niemand meer moeite wil doen, toch wel een groot voordeel.

Reageren