Nieuwe vaderlandse trots: Van der Heijden 2000 Superior

0


De Nederlandse werf ‘Van der Heijden’ heeft onlangs haar nieuwste telg, de 2000 Superior, gepresenteerd. Dit nieuwe jacht is de eerste binnen de nieuwe Superior serie, die de andere vier series (Exclusive, Elegance, Dynamic en Dynamic deluxe) aan zal vullen. Met deze nieuwe lijn zal Van der Heijden het voor Nederland opnemen in de internationale strijd van Mediterraanse jachten…

Dit eerste 20 meter jacht, aangeduid met het typekenmerk 2000, zal op niet al te lange termijn aangevuld worden met drie nieuwe modellen. De 2400 (natuurlijk 24 meter) staat al in de steigers en deze zal opgevolgd worden door twee grote broers van 27 en 33 meter. Voor de laatste twee is Van der Heijden nog opzoek naar de eerste kopers die ervoor zullen zorgen dat ze in productie genomen worden. Met de nieuwe Superior serie beantwoord de werf de wereldwijd groeiende vraag naar snelvarende stalen jachten met flybrigde. Dit type boten is, mede door de succesvolle stalen megajachten, ook in kleinere maten behoorlijk populair aan het worden.

Van der Heijden toont met haar Superior 2000 aan dat men zijn mening over stalen jachten bij moet schroeven. Waar men tegenwoordig bij snelvarende jachten nog vooral aan polyester denkt en verwacht dat een stalen schip niet uit het water komt, overtreft de Superior 2000 alle verwachtingen. De werf heeft het jacht behoorlijk licht weten te houden met een gewicht van ongeveer 38 ton. Daarnaast behaalt hij met zijn 2 Iveco motoren met ieder 825 pk zelfs een topsnelheid van 30 knopen!

Het grote voordeel van stalen jachten is dat vrijwel alles naar de wensen van de klant gebouwd kan worden. Bij een polyester boot is namelijk een mal nodig waaruit de romp gegoten wordt, hierdoor staan veel dingen in het ontwerp vast. Een stalen romp wordt niet gegoten en kan volledig naar eigen smaak ingedeeld worden, een van de grootste redenen waarom megajachten meestal uit staal opgetrokken zijn. Ook de Superior 2000 wordt behoorlijk custom made gebouwd. Standaard beschikt hij echter over een indeling met 4 cabines en 3 badkamers. De masterbedroom bevindt zich in de achterkant van het schip en is over de volle breedte uitgestrekt. De keuken bevindt zich net als bij veel Scandinavische boten in de salon met daar aangrenzend een C-vormige sofa en een C-vormige eettafel. De flybridge geeft echt het Mediterrraanse gevoel door zijn ruimtelijke indeling met veel zon-ruimte.

Kortom een prachtige nieuwe serie jachten van Nederlandse bodem met als proefkonijn deze Superior 2000. Wij zijn er in ieder geval trots op! 

Specificaties:
Lengte: 19,30 meter
Breedte: 5,60 meter
Diepgang: 1,45 meter
Gewicht: 38 ton
Brandstof capaciteit: 4.200 liter
Water capaciteit: 1.200 liter
Accommodaties: 8 bedden in 4 cabines
Motoren: 2x Iveco 825pk Diesel
Maximale snelheid: 30 knopen

Copyright foto’s: Van der Heijden
Meer info? De officiele site van Van der Heijden

Reageren