Gespot: Meest lelijke boot van Tunesië

0

Je hebt lelijk, je hebt aftands, je hebt afschuwelijk en dan heb je de varende trimarans van Tunesië. Een aparte klasse in smaak. De bootjes worden verhuurd in de badplaats Port El Kantaoui, ook wel het St. Tropez van Tunesië genoemd door mensen die nog nooit in St. Tropez zijn geweest.

De trimarans met onderwaterview worden door de kapiteins van de grote catamarans gekscherend ‘drijvende wasmachines’ genoemd en dat is niet zo gek. De drie slecht geverfde bootjes worden zelfs op een rustige zee door de golven heen en weer gegooid alsof het speelballen zijn. Binnenin zit een benauwde ruimte met een bank, waar ongeveer zes toeristen achter elkaar als in een treintje worden gepropt. De glazen zijwanden die al jaren niet zijn schoongemaakt geven een groenig beeld van de anders zo blauwschone Middellandse Zee.

Wie door de hitte nog niet is flauwgevallen, wordt vanzelf misselijk van het varen, het gebrek aan zicht of de stank aan boord. Uw verslaggeefster bedankte vriendelijk voor een trip met deze varende hel, zelfs toen de aanbieder de prijs naar 8 euro voor twee uur varen had verlaagd. Liever koos ik voor een grote, open catamaran. Een stuk veiliger, frisser en aangenamer.

Het is overigens voor kinderen wel een leuk gezicht, die rare drijvende lieveheersbeestjes, blauwe beesten en gele monsters op zee. Maar liever ze bekijken vanaf een ander schip, dan er zelf in meevaren.

Reageren