Festival Horizontoer start morgen op het water

0

Het varende festival Horizontoer gaat vrijdag 1 augustus weer van start vanuit Harlingen. Met een vloot van authentieke platbodems vol muziek- en theatertalent varen ze vervolgens in 9 dagen lang langs Texel, Terschelling, Vlieland en Ameland.

Op vijf waddeneilanden laten honderd talenten op 65 locaties het beste van zichzelf zien en horen. Het zijn aankomende talenten, waardoor de organisatie niet bakken met geld kwijt is aan dure artiesten. Daardoor bestaat het evenement vooral uit gratis gezelligheid, muziek, straattheater, cabaret en activiteiten voor kinderen.

Talenten

Horizontoer heeft zich de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld als talentenplatform. Dit jaar treden onder andere op:
Démira, finalist van De beste Singer Songwriter van Nederland 2014
David Benjamin en winnares van De Grote Prijs van Nederland 2013
Sofia Dragt, internationaal artiest
Stuart ‘O Connor,
Janne Schra,
Eefje de Visser,
de opkomend DJ Sauvage en bands als A Polaroid View en Single Pilot.

Kleinkunst mag niet ontbreken in de vorm van Troubamour, Zeezelaar, Theatergroep Cupido, Otto Orgel, Edo Berger, Jasper Smit en vele anderen. Het is nog maar een greep uit de vele fantastische acts op muziek- en theatervlak. Daarnaast is er een masterclass van drie aanstormende singer-songwriters die gedurende het festival worden gecoached en in de avond met een band (EmCiBi) zullen optreden.

Het festival trapt vrijdag 1 augustus om 14:00 uur af in Harlingen bij verschillende horecalocaties en op het hoofdpodium. De volgende dagen meert de talentenvloot aan in Texel, Terschelling, Vlieland en Ameland. Elke dag vanaf 13:30-14:00 uur kunnen bezoekers op straat genieten van diverse optredens waarna rond 20.00 uur het avondprogramma in de deelnemende horecagelegenheden begint.

Vrijwel alle acts zijn gratis of tegen een kleine betaling toegankelijk. Het volledige programma van Horizontoer per eiland, dag en uur is te vinden op: Horizontoer of download de Horizontoer-app op je mobiele telefoon. Meevaren kan helaas niet meer, want alle arrangementen met overnachtingen aan boord zijn uitverkocht. Wel zijn er nog aparte tickets voor concerten aan boord beschikbaar.

Reageren