Luxe vaartocht met ‘binnenvaartschip’ naar België

0

Veel Nederlanders houden van varen, maar hebben zelf geen eigen schip. Laat staan een binnenvaartschip waarmee ze comfortabel naar België kunnen varen. Het schip Roes is een 25-meter lange replica van een ouderwets vrachtschip, maar heeft moderne luxe aan boord. Het schip maakt binnenkort een testvaart en zoekt nog passagiers.

De Roes IV meet 25 meter langen 4,5 meter breed. Het nieuwe schip is een luxe motorjacht, waarvan het casco is gebouwd in Rusland op basis van een oud lijnenplan van een Nederlands  binnenvaartschip. Motoren, systemen en accommodatie zijn in Nederland volledig nieuw ingebouwd.

De testvaart wordt georganiseerd door Joost Reedijk vanuit zijn bedrijf Meaterz. Naast de organisatie is hij ook de kok aan boord. De testvaart is bedoeld als voorbereiding voor het zomerseizoen 2015 waarin Meaterz een aantal Europese reizen zal organiseren.  De landen die het schip volgend jaar zal aandoen zijn Duitsland, België en Frankrijk.

Kostprijs

De ervaring van de deelnemers van de reis naar Gent worden in de voorbereiding nadrukkelijk verwerkt. Dit is de reden waarom de reis tegen kostprijs van 350 euro voor zeven dagen varen wordt aangeboden. Inmiddels hebben zich drie mensen zich aangemeld, er is nog accommodatie voor twee stellen (twee twee persoonshutten). Een week varen met eten inclusief voor slechts 350 euro is erg goedkoop, zeker als je bedenkt dat stookolie tegenwoordig niet goedkoop is.

Route

De route loopt van Rotterdam via de Nieuwe Maas, Oude Maas, Spui, Haringvliet, Hollands Diep  naar de eerste stop Willemstad. Van Willemstad loopt de reis via de grote Zeeuwse stromen en het Rijn Schelde kanaal naar de tweede stop Antwerpen. Gent wordt vervolgens bereikt over de slingerende Schelde in het Belgische land. De gasten krijgen vol pension met uiteraard een prima keuken. Er is mogelijkheid tot bezoek aan bijzondere locaties in Antwerpen [MAS] en Gent [Dreupelkot].

Aanmelden voor de reis in september of alvast informatie inwinnen voor volgend jaar kan bij Joost Reedijk, vaartocht@meaterz.nl. Meer info op: meaterz

 

Reageren