Top of flop: Snorkelen met een luchtbed

1

zayak

Snorkelen is niet voor iedereen een favoriete bezigheid: Je haar wordt nat, je moet een strakke duikbril op en ademen gaat lastig door zo’n plastic buisje. Het Amerikaanse bedrijf Zayak heeft een luchtbed ontwikkeld met een doorkijkluik. waardoor je kunt snorkelen zonder nat te worden.

kijken

De Zayak Sea Sled is eigenlijk geen luchtbed, maar een drijvende plank met een doorkijkluikje, de gadget lijkt nog het meest op een massagetafel. En dat vertaalt zich helaas ook in de prijs. Zo’n hippe drijvende platte banaan kost maar liefst 295 dollar. Maar dan blijft je mooi gekapte haar wel droog, kun je onderwater foto’s maken met je waterdichte camera en wordt je niet moe van het zwemmen.

water

Het grootste voordeel is eigenlijk dat je goed zichtbaar bent. Vooral kinderen raken nog weleens kwijt in een grote oceaan en ook voor volwassenen kan het geen kwaad om tijdens het snorkelen zichtbaar te zijn voor andere watersporters. Bovendien voorkom je onderkoeling, doordat je op het plankje ligt en niet in het water. Wel is aan te raden je goed in te smeren, want je rug zag de felle zon niet prettig vinden.

Wat vind jij, is dit een top of flop gadget? Laat je reactie hieronder achter.

1 reactie

Reageren