Vaar met een zeilschip naar Antarctica deze winter

0

Bark-Europa

Het Nederlandse zeilschip Europa gaat deze winter weer naar Antarctica en neemt daarbij passagiers mee. Het schip is op dit moment onderweg naar Salvador, Brazilië en net de evenaar gepasseerd.

Na een zeer drukke zomer met twee werfperiodes, de Tall Ships Races en een bezoek aan thuishaven Scheveningen vertrok zeilschip Europa op 2 september 2014 uit Nederland. Het schip doet ondermeer Punta Arenas, Chili en Antarctica aan met trainees aan boord. De bark zal in de winter van 2014/2015, voor het dertiende seizoen in de zuidelijke wateren, een aantal expedities naar het Antarctisch schiereiland ondernemen. Dit zijn tochten voor zeil- en vogelliefhebbers, fotografen of voor wie gewoon in de ongerepte natuur wil zijn. Kooien zijn in gedeelde hutten, maar mannen en vrouwen zijn wel gescheiden. Daarnaast zijn er gedeelde hutten beschikbaar voor stellen. De reizen zijn in december 2014 en januari 2015.

De laatste Antarcticareis van komend seizoen eindigt in Kaapstad, Zuid-Afrika. Traditioneel volgt hier een korte onderhoudsperiode. Eind april 2015 is het schip weer gereed voor haar reis naar het noordelijk halfrond. De exacte data en de prijzen staan in het vaarschema.

Reageren