U-boat Worx kondigt nieuwe commerciële duikboot aan

0

U-boat Worx is een Nederlandse fabrikant van duikboten. Het nieuwste model, dat op de komende Monaco Yacht Show gepresenteerd zal worden, kan maar liefst tot duizend meter de diepte in. Deze duikboot is daarom niet alleen ideaal voor wetenschappers en de offshore industrie, maar ook privé- avonturiers en eigenaren van superjachten kunnen voortaan in hun eigen duikboot onderduiken…
De C-Explorer is er in uitvoeringen voor één tot zes personen, waardoor de C-Explorer ook erg geschikt is voor toeristische ondernemers die hun klanten een unieke diepzee- ervaring willen aanbieden. Eerder bracht het Bredase bedrijf al mini-onderzeeërs op de markt die tot maximaal honderd meter konden duiken. Het nieuwste ontwerp heeft dezelfde technologie, maar een totaal ander ontwerp.
De inzittenden nemen plaats in een volledig doorzichtig drukvat dat geplaatst is tussen twee drijvers. Dit catamaran-concept garandeert zo optimaal zicht naar alle kanten. Tijdens het dalen klappen de drijvers automatisch in, hierdoor is de weerstand onder water minimaal. De duikboot is zo bovendien gemakkelijk te vervoeren in een standaard-container of aan boord van een schip.
De C-Explorer kan uitgerust worden met uiteenlopende accessoires, waaronder grijparmen, onderwaternavigatie-systemen, HD videocamera s en een geïntegreerde duikrobot die vanuit de duikboot kan worden bestuurd.

De prijs van een C-Explorer begint bij 280,000 voor een een persoons versie en zal oplopen tot circa 840,000 voor een vijf persoons model. Volgens oprichter Bert Houtman van U-Boat Worx is de C-Explorer een veelzijdig en betaalbaar alternatief voor bestaande duikboten.

“Ons bedrijf laat zien gecertificeerde duikboten te kunnen leveren voor een aanzienlijk gunstiger prijs dan de concurrentie. We maken daarbij zelfs gebruik van de allernieuwste technologieën, zoals lithium-ion accu’s. Met de C-Explorers willen we graag voortborduren op deze basis en onze producten dieper laten duiken. Zo maken we onze duikboten voor een nog grotere groep eindgebruikers interessant”, aldus Bert Houtman.
De C-Explorer wordt voor het eerst aan het publiek getoond op de Monaco Yacht Show 2010, die plaatsheeft tussen 22 en 25 september 2010.

Meer info: U-boat Worx

Reageren