Ook de Duitsers moeten duiken op Bonaire

0

duiken

Het verkeersbureau van Bonaire staat voor de derde keer op watersportbeurs Boot Düsseldorf in januari 2015. De Nederlandse toerist weet het eiland al aardig te vinden, maar Bonaire hoopt dat ook veel Duitsers een duikvakantie boeken.

Het toerisme op Bonaire steeg in 2014 tot nu toe met maar liefst 13,5 procent. “We zitten in een moeilijke nichemarkt van de toeristische sector, maar zien we ieder jaar groei”, vertelt marketingmanager Anne-Martin Uildriks trots. Naar de afkomst van de toeristen is geen onderzoek gedaan, dus het is lastig te melden waaraan de groei ligt. Wellicht heeft het te maken met de onrust in Egypte, een populaire duiklocatie, maar Uildriks denkt dat de doelgroep daar net iets anders is: “Bonaire is geen goedkope bestemming en ook niet dichtbij, zoals Egypte dat wel is.”

Wat sowieso voor een duidelijke groei heeft gezorgd, zijn de stabiele luchtvaartverbindingen van Arky Fly, KLM en Air Berlin vanuit Nederland, maar ook Düsseldorf in Duitsland. Ook het extra promotiebudget om Bonaire in de spotlight te zetten, heeft geholpen bij de bekendheid onder nieuwe toeristen.

duikenbonaire

Het verkeersbureau van Bonaire hoopt dat ze duikers en watersporters op Boot Düsseldorf kunnen informeren over de extra mogelijkheden van het eiland, want er is meer te doen dan alleen maar duiken. Wie benieuwd is naar de toeristische activiteiten van het eiland is welkom op Boot Düsseldorf Hal 3 stand E76 van 17 t/m 25 januari 2015 in Duitsland.

duikvakantie

Reageren