Unieke vaartocht met rondvaartboot over ARK

0

rondvaart

Voor het Uitfeest 2015 is in Utrecht West een unieke samenwerking ontstaan. Rederij Schuttevaer, Port of Utrecht, kunstenaar Ruud Kuijer en Werkspoorkathedraal-ontwikkelaar Bob Scherrenberg werken samen in een project waar industrie, toeristisch transport, kunst en cultureel ondernemerschap elkaar gevonden hebben.

Zondag 6 september van 13:30 tot 16:00 uur zal Rederij Schuttevaer een culturele vaartocht over Amsterdam-Rijnkanaal van Cereolfabriek via Port of Utrecht en Waterwerken tot Werkspoorkathedraal verzorgen.

Opstapplaats: Muntsluis Merwedekanaal bij de Cereolfabriek.

Op een nooit eerder vertoonde manier kan kennis gemaakt worden met de westkant van Utrecht;de ‘Port of Utrecht’ op Lage Weide. De plek waar kunst, water en industrie elkaar ontmoeten en nauw met elkaar verbonden zijn én samenwerken.

Voorzitter van de Industrievereniging Lage Weide, Theo van Ooijen, licht de betekenis van de haven voor stad en regio toe.

Bij Paviljoen Waterwerken toont kunstenaar Ruud Kuijer het grootste sculpturenproject in de Nederlandse openbare ruimte.

Tenslotte wordt de oversteek gemaakt naar de Werkspoorhaven voor een bezoek aan de Werkspoorkathedraal. Cultureel ondernemer Bob Scherrenberg toont de hal en ontvouwt zijn plannen.

Kosten voor de vaartocht bedragen € 7,50 p.p. Capaciteit is beperkt.

Reserveren, bijv. voor een verslag voor uw medium, kan viainfo@schuttevaer.com of klik schuttevaer.com

Reageren