Dutch design deel 2: Silvestris 23 Sports Cabriolet (video)

0


Deel 2 van onze mini-serie. Jullie hebben hem vast allemaal al eens gezien, maar deze Nederlandse speedboot is de moeite waard om nog eens nader te bekijken. De Silvestris Sport Cabriolet is namelijk een unieke boot, die misschien nog meer dan de klassieke runabouts op een auto lijkt…

De gelijkenissen met een auto zijn ook niet zo gek, hij is namelijk ontwikkeld door Maarten de Bruin, een van de mannen achter het Nederlandse supercar merk Spyker. Hij verliet de autofabrikant na een kleine onenigheid en heeft zich sinds dien toegelegd op het ontwikkelen van deze prachtige boot. Hij heeft de zelfde technieken en materialen gebruikt als bij de ontwikkeling van de eerste Spyker.

De romp is volledig vervaardigd uit aluminium en wordt verstevigd doormiddel van een aluminium frame, net als bij een auto. De kuip, of eigenlijk gewoon het dek, bestaat uit twee afzonderlijke rijen bankjes die bij het verlaten van de boot inginieus dichtgeklapt worden. Zoals we van Spyker gewend zijn, is ook dit dashboard voorzien van prachtige chrome klokken en een mooi klassiek ‘auto stuur’. Het gehele interieur in voorzien van geel/bruin of rood leer, en perfect afgewerkt.

Kopers kunnen kiezen uit verschillende motoren waarmee je letterlijk over het water geblazen wordt. De dikste motor waaruit gekozen kan worden is een door Mercury ontwikkelde V8 met maarliefst 600 pk. De topsnelheid van de Silvestris 23 Sports Cabriolet met deze motor ligt rond de 65 knopen, dat is 120 km/h!

Voor ongeveer 260.000 euro heb je er een.

Specificaties:
Lengte: 7 meter
Breedte: 2,15 meter
Diepgang: 1 meter
Gewicht: 1,75 ton
Personen: 5
Brandstoftank capaciteit: 180 liter
Actieradius: 68 zeemijl (op top snelheid)
motor: Mercury Racing HP600SCi 3,3 liter Benzine 600pk
Topsnelheid: 65 knopen (120 km/h)!
Prijs: 260.000,- euro
Meer info: Silvestris Aquamotive

>Bekijk ook deel 1 van onze “Dutch design” mini-serie.

Reageren