Grand Banks introduceert nieuwe 53 Aleutian RP

0


De Aleutian serie van Grand Banks bestond uit jachten van 59 tot 72 voet, daar is nu een klein broertje van 53 voet aan toegevoegd. Met name door de ontwikkeling van een volledig nieuwe romp en opbouw hoef je als koper vrij weinig consessies te doen in vergelijk met de 59 voeter…

Ook de layout van het interieur en de styling zijn voor deze kleinste Aleutian behoorlijk getuned. Hij beschikt over een flinke masterbedroom, gelegen in het midden van het schip, met zeer ruime eigen badkamer en een behoorlijke inloopkast(!). Net als veel schepen tegenwoordig heeft ook deze Grand Banks extra ramen in de romp die, vanuit de masterbedroom, een fantastisch uitzicht over het water geven. Grand Banks heeft wat mij betreft, in verhouding tot vele andere werven, de ramen echter veel beter in lijn met het ontwerp van de romp gemaakt. In de boeg bevindt zich de tweede slaapkamer met eveneens een ruim tweepersoonsbed en een badkamer die gedeeld moet worden met de derde ‘stapelbed kamer’.

Niet alleen de benedenvertrekken doen aan een veel groter schip denken, ook de salon met haar grote ramen en verhoogde pilothouse wekken de indruk van een van zijn grotere broers. Met name de twee verschillende trappen (1 in de salon en 1 in het pilothouse) die naar ofwel de masterbedroom of de VIP in de boeg leiden, geven een ontzettend ruime indruk. Achter de centrale stuurpositie, die een heel mooi overzicht zal bieden, bevindt de keuken zich ook in het verhoogde stuk van de salon. Dit geeft een mooi afgeschermd gevoel terwijl je tijdens het koken toch bij de hele ruimte betrokken bent. De deur aan stuurboord zijde zal naast de functie als snelle toegang tot de stuurpositie vanaf het dek, ook prima als ventilatie voor de keuken dienst doen.

Het schip wordt standaard geleverd met twee 593pk diesels, maar er kan ook gekozen worden voor twee dikkere motoren met ieder 705pk. Het gewicht van de boot valt bij Grand Banks eigenlijk altijd tegen. Dit maakt hem wel erg stabiel, maar echt snel varen ze nooit. Met de dikste motoren vaart deze 53 Aleutian maximaal maar 22 knopen.

Specificaties:
Lengte: 17,96 meter
Breedte: 5,41 meter
Diepgang: 1,40 meter
Maximale doorvaarhoogte: 7,16 meter
Gewicht (half geladen): 32.659 kg
Brandstof capaciteit: 3.785 liter
Water capaciteit: 1.136 liter

Meer info? Bekijk de 53 Aleutian RP mini-site

Reageren