Twee drugsboten op de wadden aangehouden

2


Afgelopen zaterdag is door de Marechaussee op de waddenzee een zeiljacht onderschept met 3 ton hasj aan boord. De vier personen, twee Edenaren, een Amsterdammer en een Belg, zijn aangehouden en de drugs met een straatwaarde van ongeveer 3 miljoen euro is in beslag genomen…

De Marechaussee ontdekte het jacht eigenlijk per toeval doordat het zich “verdacht” gedroeg. Na de aanhouding bleek uit de verhoren dat er nog een jacht bij het transport betrokken zou zijn. Dit jacht werd dezelfde dag nog in de haven van Makkum gevonden. Helaas waren de opvarenden inclusief goederen al gevlogen.

De beide Bavaria zeiljachten van ongeveer 14 meter, met de namen ‘La Belle Difference’ en ‘La Belle Soleil’ waren gehuurd en zijn in Harlingen en Makkum aan de ketting gelegd voor verder onderzoek.

Bedankt voor de tip

2 reacties

  1. Het Kustwachtvliegtuig vond na communicatie per VHF dat het jacht verdacht was en heeft de Marechausse gestuurd om e.e.a. te controleren.
    Dat klinkt anders dan per toeval……………

  2. Bootblogger on

    @luaphol,

    Klopt, de boot gedroeg zich verdacht. Wat ze daar mee bedoelen is helaas niet duidelijk. Bedankt voor de extra info dat ze er per marifoon achter kwamen! Oplettende bezoekers houden we van 🙂

Reageren