Eerste foto’s nieuwe Princess V52

0


De brochure en interieur foto’s van de nieuwe V52 stonden al een behoorlijke tijd op de website van de Engelse werf. Er staan in deze brochure echter geen exterieur foto’s, en ook elders zijn deze niet tot nauwelijks te vinden. Toch hebben wij op een collega website de eerste foto’s gevonden…

Princess noemt de ontwikkeling van deze nieuwe V52 een mijlpaal voor de werf aangezien het hun kleinste V-serie jacht is dat een afgesloten achterdek heeft. Hiermee bedoelen ze de kuip die door middel van een schuifdeur van de salon gescheiden wordt. Iets dat vrijwel alle flybridge modellen hebben, maar wat in de coupé’s van Princess nog niet echt doorgedrongen was. De werf moest ook eigenlijk wel met deze verandering komen aangezien Zuid-Europese en Scandinavische werven deze bouwstijl al lang gebruiken.

Het grote voordeel van een duidelijke scheiding tussen de salon en de achterkuip, is het ontstaan van 3 verschillende en onafhankelijke leefruimtes aan boord. Namelijk de achterkuip als buiten vertrek, de salon als lounge en stuur vertrek en de dinette benedendeks als eetkamer naast de keuken. Dit geeft niet alleen een groter gevoel, maar breidt ook het vaargebied (en dus het verkoopgebied van Princess) uit. Door de V52 zo in te delen is dit coupé jacht niet alleen interessant voor lekker warm weer, maar kan je er ook prima in mindere weersomstandigheden op vertoeven.

Qua indeling van de andere ruimtes blinkt hij ook niet echt uit, maar geeft hij wel een lekker ruimtelijk een strak gevoel. De V52 beschikt namelijk net als vele andere jachten van dit formaat over een midscheeps eigenaarshut over de volledige breedte van de boot. Voor in de punt ligt de VIP hut met een tweepersoons bed dat erg gemakkelijk uit elkaar geschoven kan worden tot twee 1 persoons bedden. Beide hutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet. Optioneel bestaat er de mogelijkheid om te kiezen voor 3 hutten indeling, maar hierbij vervalt de dinette voor een relatief kleine derde hut. Ik zou hier zelf nooit voor gaan.

Je verwacht op een Coupé model van 52 voet al gauw een garage voor de bijboot, deze is op de nieuwe Princess V52 echter niet aanwezig. De goede reden voor het ontbreken van deze garage is de zeer ruime eigenaarshut in het midden van de boot, onder de salon. Hierdoor worden de motoren naar achter verplaatst, onder de kuip, en is er geen plek meer voor een garage. Princess heeft echter een prima alternatief op de boot gemonteerd, namelijk het welbekende hydraulische zwemplateau waarmee je erg gemakkelijk je zodiac het water uit hijst. Ookal is het niet zo mooi, zo’n zodiac op je zemplateau wanneer je met 32 knopen over het IJsselmeer raast, maar voor zo’n grote slaapkamer zou ik deze consessie ook wel doen…

Specificaties:
Lengte: 16.61 meter
Breedte: 4.45 meter
Diepgang: 1.14 meter
Gewicht: 13.2 ton
Brandstof capaciteit: 2.000 liter
Water capaciteit: 364 liter
Accommodaties: 4 bedden in 2 cabines of 6 bedden in 3 cabines
Motoren: 2x Volvo D11 670pk
Vermogen: 1.340 pk
Topsnelheid: 32 knopen

Afbeeldingen: Poweryachtblog.com en Princessyachts

Reageren