75 km/h met een vissersbootje, de Pursuit Offshore 315

0


Wat is dit eigenlijk voor een leuk bootje? Een 10 meter lange sportkruiser, een vissersbootje met pk’s of een familieboot voor dagjes en weekendjes? Je hoeft geen lappen tekst door te lezen voor het antwoord, want deze boot is het allemaal…

De geschiedenis van Pursuit begint rond de vijftiger jaren en is nog steeds in handen van die zelfde familie, die tevens het bedrijf runt. In de loop der jaren heeft de betrouwbare werf een sterke reputatie in Amerika opgebouwd, hier kennen we het echter nog niet zo goed.

Pursuit produceerd op dit moment 12 verschillende modellen in de range van 23 tot 37 voet. Het vlaggeschip van de werf is de Offshore 375, die met niet minder dan drie 350pk (!) buitenboordmotoren ongeveer 86 km/h (!) haalt. Bij de Offshore 315 worden twee 250pk Yamaha buitenboordmotoren geleverd. Ook de prestaties van dit model zullen absoluut niet tegen vallen!

Een mooi pluspunt van deze boot is de crossover tussen een open- en een kuip boot. Je hebt de belevingsvoordelen van een openboot, maar kan wanneer nodig schuilen onder de hardtop. Deze combinatie is perfect voor sportvissers en andere watersporters die niet alleen met mooi weer het water op durven.  Binnenin is de boot voorzien van de, meer dan nodige, extra’s waardoor je hem makkelijk als weekend boot kan gebruiken.

Specificaties:
Lengte: 9,9 meter
Breedte: 3,2 meter
Diepgang (motoren omhoog): 0,30 meter
Diepgang (motoren omlaag): 0,91 meter
Gewicht (incl. 2x 250pk Yamaha’s): 4.980 kg
Brandstoftank: 1.074 liter
Watertank: 113 liter
Motoren: 2x 250pk Yamaha buitenboordmotoren
Maximaal vermogen: 500pk
Topsnelheid: 40 knopen
Slaapplaatsen: 4

Klik hier voor:
De officiele Pursuit website

Filmpje gemaakt door MotorBoat&Yachting:

Reageren