Baia B50: Old school speedboot

0

Baia yachts komt met een nieuwe speedboot de B50. Dit is een echt race monster en ziet er leuk uit. Maar niet echt helemaal van deze tijd. Het is net alsof deze boot 25 jaar geleden gemaakt is als je naar het extrieur kijkt.

De binnenkant is helemaal van deze tijd voorzien van de meest modieuze snufjes. Maar de buitenkant me bijvoorbeeld twee antennes en de hoekige in plaats van ”ronde” lijnen maken deze speedboot niet helemaal van deze tijd.

Toch denk ik dat veel mensen zullen vallen voor deze boot. Zo heeft ze een motor met 800 pk in de standaard versie. Is je portomonee nog iets groter kan je dit zelf uitbreiden naar 1100 pk. Dit brengt dan weer een topsnelheid 50 knopen (92.5 km/u) met zich mee. Best leuk dacht ik zo.

Ander pluspunt is het grote voordek, niet primair bedoelt om om te liggen/zitten maar dan kan natuurlijk wel heel goed als je je handdoekje neerlegt kan het genieten beginnen en de achterkant is natuurlijk wel weer helemaal van deze tijd.

Voor 586.000 dollar ben je al in het bezig van de meest simpele versie van de Baia B50. Pak je het meteen groots aan dan kan de rekening zelfs oplopen tot 1.244.000 dollar. Of te wel, de keuze is reuze!

Specificaties:
Lengte: 17.1 m
Breedte: 4.65 m
Diepte: 0.90 m
Brandstof tank: 2,300 l
Water tank: 500 l
Water verplaatsing: 21,00 t

Foto’s: Baia Yachts

Reageren