125.000 bezoekers verwacht tijdens havendagen

0

ALMELO – Met vier dagen mooi weer houdt de organisatie rekening met 125.000 bezoekers. Die komen af op authentieke tjalken, salonboten, skûtsjes, zeiljachten, slepers en duwers. Gooi het anker uit, de Havendagen en meer bruisende evenementen zijn in zicht… in Almelo, water- havenstad.

Tijdens de Havendagen, dit jaar van 28 tot en met 31 juli, speelt water de hoofdrol. Vier dagen lang lekker slenteren langs de kades bij de Almelose jachthaven nabij het centrum (op loop afstand van het station) Genieten van een hapje en een drankje in het 900 vierkante meter grote horecapaviljoen en meezingen met liveoptredens. De met vlaggetjes versierde bootmasten zorgen voor een feestelijke uitstraling. En ’s avonds, als de verlichting ontstoken is, waan je je in de mediterrane sferen.

“Duitsers, Fransen, Belgen. Elk jaar meren meer booteigenaren uit binnen- en buitenland”, vertelt Marc Bout van Stichting Almelose Havendagen. Dit jaar verwacht de organisatie maar liefst honderdvijftig vaartuigen. Niet zo vreemd als je bedenkt dat de deelnemers volledig in de watten worden gelegd. “Voor dag en dauw maken we honderden ontbijtjes klaar met elf verschillende soorten brood, lekkere jam en verse jus. En ’s avonds serveren we een uitgebreid driegangendiner. We verwennen ze flink. Zo ontstaat die leuke sfeer, waarvoor mensen elk jaar terugkomen naar de haven.”

Dit jaar hangt ook weer een ‘paraplu’ over de haven. Een grote tjalk met een achttien meter lange mast verbindt verschillende vlaggenlijnen met elkaar. De lijnen zijn met plastic vlaggetjes aan elkaar genaaid door een vrijwilliger, voorzien van verstevigend nylon touw. De vlaggenlijnen variëren in lengtes van 35 tot 73 meter. “De erom heen gedraaide sfeerverlichting steken we ’s avonds aan. Een prachtig gezicht. Je ziet mensen genieten, zeker bij mooi weer.”

Bron: Déweekkrant.nl

Reageren