Beoordeling: Sessa C38

0


De Sessa C38 geeft een frisse en heldere blik op het algemene sportcruiser design. De buitenkant is strak en ingetogen, maar de optionele zwarte romp geeft dit stoute bootje een beetje een bedreigende uitstraling. Het blijft echter niet alleen bij ‘good looks’, de twee Volvo Penta 300pk D4 diesels leveren een prachtige topsnelheid van 34 knopen en zorgen voor zeer behendige vaareigenschappen.


De boot is door verschillende onafhankelijke partijen in een aantal grote zeeën getest. Hieruit bleek de dat de romp erg goed loopt, soepel door de golven snijdt en vrij direct reageert op het gas en de besturing. Dit is iets dat je lang niet altijd ziet bij speedboten van “net een maatje groter”.

De cockpit ziet er volwassen uit met een eigentijdse stijl gecombineerd met het mooie teak dek en sprankelende bekleding. De mooie lijn die de boot vanaf het zijaanzicht heeft, komt mede door de lage hardtop. Dit heeft echter wel het nadeel dat de stahoogte in de cockpit slechts 1,82 m is. Benedendeks heeft het twee-cabine interieur misschien niet de glamour en rijke afwerking van de grotere boten in deze range, maar het is nog steeds een stijlvol interieur met een met een mix van walnoot en hoogglans kasten. De kombuis is wat aan de kleine kant, maar daardoor is er extra ruimte in het toilet. Deze wordt namelijk geleverd met een aparte douchecabine en is mooi afgewerkt met teak.

Het is een leuke boot voor mensen die eigenlijk een open speedboot willen, maar toch iets groters en wat beschutter.

Specificaties:
Lengte over alles:  38ft (11,7 m)
Breedte: 12ft (4,4m)
Gewicht: 8 ton
Brandstoftank: 960 liter
Watertank: 300 liter
Hutten: 2
Motoren: Twin Volvo Penta D4-300 pk
Kruissnelheid: 26 knopen
Top snelheid: 34 knopen

Klik hier voor:
De Sessa Marine website

Reageren