Mulder jachten komt met een nieuwe serie vaderlands trots

0


Jachtwerf Mulder werd in 1938 opgericht door Dirk Mulder Senior. Met nog steeds een van de Mulder familie leden aan het roer van dit mooie bedrijf kan het zijn goede imago voorzetten. Er varen nog steeds veel Mulder jachten op zowel Nederlandse als internationale wateren, niet alleen custommade jachten maar nu ook met de nieuwe serie ‘Favorites’.


Vanwege het 70 jarig bestaan van de werf vorig jaar hebben ze besloten om de ‘Favorite’ serie nieuw leven in te blazen. De eerste ‘Favorite’ werd in 1950 geïntroduceerd, dit jaar zal de nieuwste telg van deze serie, met een aluminium romp, te water gelaten worden. De serie bestaat uit drie verschillende jachten, de 1400, 1500 en 1600, en zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met Guido de Groot en Vripack Naval Architects. Ze zijn ontworpen met een rondspant aluminium romp en worden geleverd met een keuze uit twee motoren combinaties van 2x 150pk of 2x 435pk. Door de rondspant vorm zijn de jachten zeer geschikt voor comfortabel “cruisen”, zowel op 10 knopen als op 25 knopen. Opmerkelijk is de afwijkende vorm van de 1600. In tegenstelling tot de bijna steile boeg van de Mulder Favorite 1400 en 1500, heeft de 1600 een traditionele schuine boeg.

Het interieur van de Mulder Favorite serie is open en doordacht. Het stuurhuis bestaat uit een grote zithoek met tafel, een luxe TV meubel met ingebouwde ijskast met ijsmaker en eventueel een spoelunit. Verder is er een stuurstand die prima uitkijkt over de boeg van het schip. Één niveau lager is de keuken gelegen, die via een trap naast de stuurstand te bereiken is. De keuken wordt voorzien van een mooi Corian aanrechtblad met inductie kookplaat, afzuigsysteem, eventueel vaatwasmachine, spoelbakken, koel- vriescombinatie en diverse kastruimtes. Aan bakboord is er een tweepersoons hut met twee separate bedden van elk 2.00m x 0.80m. In het voorschip is er een riante eigenaarshut met een groot tweepersoons bed van 2.00m x 1.60m. De riante sanitaire ruimte bevindt zich aan stuurboord naast de keuken. Aan bakboord is een grote douchecel gesitueerd.

Alle jachten van de Mulder werf worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de klant, dit zal ook bij de ‘Favorite’ serie het geval zijn. De 1400 en 1500 die op dit moment afgerond worden, zullen op de komende HISWA onthult worden. Naast de onthulling van deze nieuwe serie kunnen we meer van Mulder verwachten op de komende HISWA aangezien dit de 25ste keer zal zijn dat ze hieraan deelnemen. Ten tijde van dit evenement zullen we jullie hierover berichten…

Klik hier voor:
De officiële Mulder website

Reageren