Dit wordt de nieuwe Sealine SC42

0


Sealine is lekker bezig. Onlangs werd de nieuwe F42 gepresenteerd, en ze hebben computerschetsen vrij gegeven van de nieuwe SC42. Dit sportievere broertje maakt van dezelfde romp gebruik, maar heeft een totaal andere indeling en wordt voor andere doeleinden gebruikt…

Met name de indeling van de salon is behoorlijk anders in vergelijk met de F42. Door deze indeling en vormgeving is vooral de beleving van het varen met de SC42 volledig anders. Hij kan namelijk in no-time van “open speedboot” naar een coupe transformeren, en andersom. Hij beschikt over een electische soft-top die over de volledige lengte open kan. Daarnaast kunnen de zijramen net als bij een auto electisch naar beneden zakken. Wanneer alles opengeklapt is zit je lekker in de wind en heb je dat open speedboot gevoel. Wordt het echter te koud, dan zit je met een druk op de knop weer lekker binnen.

Om zo goed mogelijk met de ruimte om te springen heeft Sealine ervoor gekozen de zittingen in de kuip over de volle breedte door te trekken. Dit houdt in dat de gangboorden na het zijraam stoppen en je alleen via de kuip naar het zwemplateau kan komen. Door het weglaten van de gangboorden aan de zijkant van de kuip onstaat er veel ruimte die heel flexibel in te delen is. Zo kan er volgens de berichtgeving vanuit Sealine met maar liefst 10 personen aan 1 of 2 tafels gegeten worden. Alle zittingen zijn tevens om te bouwen tot een groot zonnedek aan de achterkant van de kuip.

Het zwemplateau is, zoals bij veel jachten tegenwoordig, hydraulisch verstelbaar. Hierdoor kan je lekker met je voeten in het water zitten wanneer je er een stoel op zet. Het is echter eerder bedoelt voor het makkelijk plaatsen van een bijbootje.

Benedendeks heeft de SC42 eigenlijk dezelfde indeling als de F42. De ruime eigenaars hut, met aparte badkamer, bevindt zich voor in de punt. In het midden van de boot bevindt zich een tweede hut met drie bedden. Ik vind deze gastenhut een beetje een zeilboot oplossing, en niet echt bij een 42 voet jacht passen, maar er is in ieder geval genoeg ruimte voor gasten.

Geinteresseerd? Komende zomer zal hij voor het eerst tewater gaan…

Al fan van onze Facebook-pagina?

Reageren