Zuid-Koreaans speeltje voor de duikliefhebber

0

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Raonhaje heeft een onderzeeërje ontworpen. Deze volledig elektrisch aangedreven duikboot draagt de naam EGO, echter zal dit die van jou niet heel veel goed doen. Leuk geprobeerd, maar deze onderwaterfiets gaat volgens ons geen hogen ogen gooien, misschien alleen in de verhuur op het strand van Benidorm…

Dit Zuid-Koraanse speeltje bestuur je eenvoudig met een voetgaspedaal, een stuurwiel en een schakelaar voor vooruit en achteruit bewegen. Een onderzeeër is natuurlijk zwaar overgewaardeerd, misschien leuk om een keer mee te gaan vissen maar verder heeft dit stuk plastic geen kans van slagen.

Het werkt als volgt: de twee drijvende rompen blijven aan het wateroppervlak, terwijl de stuurcabine zich onder de waterlijn bevindt. Het onderwaterwereld compartiment kan via een luik en ladder aan de bovenzijde van de boot worden betreden. Een LCD-monitor in de cabine is gekoppeld aan een hoge resolutie camera op de top van het watervoertuig, waarmee passagiers het uitzicht boven het wateroppervlak zien.

De EGO kan een topsnelheid van 5 knopen (9 km/u) behalen en ongeveer zes tot tien uur varen op een batterij. De ramen zijn gemaakt van speciale acrylmaterialen, meestal gebruikt in aquaria om waterdruk te weerstaan ​​en lichttransmissie in te schakelen voor een beter zicht.

De EGO maakte onlangs zijn debuut tijdens de Miami Boat Show in februari. Stel je hebt interesse vanaf oktober 2011 is ze te koop. De prijs is nog niet bekend. Niet te vergeten natuurlijk, Raonhaje werkt momenteel ook aan een vierzitterversie, gezellig met het hele gezin…

Bron: Wired

Reageren