Vergeet Rambo, hier is Dirk-Jan! (video)

0

Gisteren onthulde het TV programma Nieuwsuur de Rambo van onze lage landen. Vergeet Jack Sparrow en kapitein Haddock (Kuifje). Bootblog.nl presenteert u Dirk-Jan, uw redder op de gevaarlijkste zeeën.

Tijdens de uitzending van Nieuwsuur kwam naar buiten dat nagenoeg alle schepen zelf wapens mee aan boord nemen om indien noodzakelijk de levensgevaarlijke Somalische piraten om te leggen.

In de uitzending komt ter spraken dat nagenoeg elk schip uitgerust is met vuurwapens en dat zeemanslieden vaak oefen met schieten op open vlaktes. Indien de situatie erom vraagt wordt er ook op piraten geschoten om ze af te schrikken of om er je eigen leven mee te redden. ” Het blijft tenslotte een oorlogs gebied” Aldus Drik-Jan.

Een anonieme kapitein die ook wapens mee aan boord neemt, zegt er een wapenvergunning voor te hebben en het blijkt ook legaal mogelijk te zijn. ‘Ik heb aangeschaft wat nodig is om deze bootjes op verre afstand te houden. Het gaat om vuurwapens die zijn uitgerust met lasers en vizieren’, aldus de Nederlandse kapitein. Eerste stuurman Dirk-Jan Schipper in dezelfde uitzending: ‘Voor mij is het eerlijk gezegd geen optie meer om nog zonder security team of ongewapend door de Golf van Aden te gaan.’

De reders, vakbond en de kapiteinsvereniging waren niet op de hoogte van bewapende schepen op zee. Minister Hillen van Defensie maakt morgen bekend of en in welke mate hij bewaking op vrachtschepen door mariniers of particuliere beveiligers wil gaan toestaan.

Kortom, Nederland is een nieuwe VOC strijder rijker, Dirk-Jan Schipper (vriendjes worden? Facebook) zal menig vrouwen hart gestolen hebben tijdens de uitzending en niet alleen dat, hij is de afgelopen jaren niet gekielhaald, wat hem misschien zonder  vuurwapens wel was overkomen. Bekijk hieronder de hele uitzending…

Reageren