Het wordt zeilmeisje Laura allemaal even te veel

0

Het Nederlandse zeilmeisje Laura Dekker is bezig om de jongste solozeilster ter wereld te worden. Officieel kan ze dat al niet meer worden echter is ze nog steeds met haar reis bezig. Ze houdt bijna dagelijks een blog bij waarop ze dit keer aangeeft klaar te zijn met de pers.

De 15 jarige Laura heeft inmiddels aardig wat ervaring opgedaan en praat over zeilen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Echter was ze na aankomst in Panama niet zo lovend over de aanwezig pers  die haar opving. ”Na een nacht oversteek van de San Blaseilanden naar Shelterbay in Panama stijgt de hektiek me helemaal naar het hoofd.”

”De pers stond meteen voor m’n neus en omdat de jachthaven mij sponsort kon ik ze niet weigeren. Maar ze stellen altijd dezelfde vragen en zijn vaak helemaal niet op de hoogte. Deze keer kreeg ik zelfs de vraag hoe ik heette……..! Ze wist het echt niet en ik stond zo perplex dat het een tijdje duurde voor ik kon uitbrengen dat ik Laura heet.” Aldus Laura. Ze klinkt hier niet erg enthousiast over de aanwezig pers maar ze gaat nog verder.

”Natuurlijk was ik moe na die nachtoversteek maar nu word ik echt moe van al de mensen om mij heen, die doen alsof ze geinteresseerd zijn en alles van mij weten. M’n goede humeur gaat langzaam over in innerlijke woede die ik vaker voel als mensen mij als een beroemdheid behandelen. En dan ook nog met de stomste vragen mij de oren van het hoofd zeuren.”

Laura zegt zoveel mogelijk de positieve kanten van alles in te zien. Wat niet heel erg lastig lijkt als je haar blog bekijkt. Van duiken in glashelder blauwe zee tot kneeboarden aan toe! Ze bereidt zich nu voor op de oversteek van het Panama kanaal. Good luck Dekkertje.

Bron: Lauradekker.nl

Reageren