Strengere controle op waterscooters

0

Het KLPD gaat deze zomer streng controleren op de overlast die waterscooters veroorzaken. De bestuurders van deze snelle speeltjes zullen in het vervolg harder aangepakt gaan worden.

Gistermiddag vond er bij wijze van stunt, een wedstrijd plaats tussen een watervliegtuig, en een waterscooter. (Helaas) Het vliegtuig won uiteindelijk de wedstrijd maar de twee gingen enige tijd gelijk aan kop. De waterscooter behaalde een topsnelheid van ongeveer 120 kilometer per uur, maar wist dus niet aan het langste eind te trekken.

Volgens Kraszewski (KLPD) hebben de waterscooters een slecht imago. “Ze maken veel herrie, ze zijn razendsnel waardoor ze gevaar opleveren voor andere watersporters en komen met name op plekken waar ze niet mogen komen. Er zijn speciale locaties voor de gebruikers van de scooters gereserveerd. Zo moeten ze op veel plaatsen 200 meter uit de kust blijven.”

Daar blijken niet alle waterscootereigenaren zich aan te houden. “Ze houden van stunten en ze willen dat anderen die trucs kunnen zien. Daarbij komen ze vaak te dicht bij de kust en moeten zwemmers voor ze oppassen. Op die overtredingen gaan we streng toezien, voordat er ongelukken gebeuren.

Daarnaast hebben velen geen vaarbewijs. Dat kost ze 420 euro. Dat moeten deze watersporters goed beseffen. Ook daarop zullen we handhaven. Daarvoor hebben we zelf zes waterscooters, zodat we op alle plekken kunnen komen.”

Oftewel ze proberen de watersporter gewoon weer ordinair geld af te troggelen. Wij van Bootblog vinden het een beetje overdreven om een wedstrijd tussen een waterscooter en een vliegtuig te organiseren en daarna zeggen dat ze een slecht imago hebben. Beetje raar verhaal als ik het zelf zeg, anyway het filmpje van deze wedstrijd volgt spoedig!

Reageren