Audi komt met hybride jacht van de tekentafel

0


De Duitse autofabrikant Audi heeft waarschijnlijk gemerkt dat de boten industrie op milieugebied vrijwel net zo goed, of misschien beter, bezig is als de auto-industrie. Er komen net als op de weg namelijk steeds meer hybride jachten, en hier heeft het premium automerk er weer eentje aan toegevoegd…

Samen met ontwerpster Stephanie Behringer heeft de ontwerpstudio, Audi Concept Design in München, deze agressief ogende trimaran ontworpen. Hij doet ons een beetje aan de Ady Gil denken waarmee Pete Bethune zijn Earthrace deed, en walvis activisten later door een walvisvaarder geschept werden. Hopelijk loopt het voor deze dikke Audi niet zo af (zie video) als hij ooit geproduceerd wordt.


Het jacht beschikt over twee turbodieselmotoren van Audi welke zich in het middenschip bevinden. In beide zij-drijvers bevinden zich elektromotoren welke samen tot een snelheid van 8 knopen kunnen komen. Hiermee kan het jacht dus geruisloos door binnenwateren en havens varen. Eenmaal op het open water schakelt hij de beide dieselmotoren bij en behaalt hij een topsnelheid van 30 knopen.


Het meest innoverende van de jacht zijn beide zij-drijvers die eigenlijk uit twee jetski’s bestaan. De elektromotoren zitten namelijk niet in de drijvers maar in los te koppelen jetski’s die door de beide hoofdmotoren tijdens het varen opgeladen worden. Laat dit jacht dus maar voor de haven voor anker liggen en ga met de jetski’s naar het vaste land.


Helaas zijn er verder nog weinig specificaties bekend en is het ook nog niet duidelijk of het jacht ooit gebouwd gaat worden. In ieder geval een mooi stukje bootwerk van Audi…

Specificaties Audi Trimaran Yacht:

Lengte: 15 meter
Breedte: 6,40 meter
Diepgang: 0,58 meter
Accommodaties: 12 personen in 4 kamers
Motoren: 2x Audi TDI

Reageren