Eerste foto’s innovatieve Wider 42

0


Uiteraard is een open weekend/dag cruiser niet echt speciaal meer, daarom heeft het nieuwe merk Wider een totaal nieuwe dimensie aan dit concept toegevoegd…

De naam spreek eigenlijk al voor zich, de Wider 42 kan door middel van 1 druk op de knop breder worden gemaakt. Bij superjachten zien we wel vaker dat een klep aan de zijkant van het jacht op het water kan komen te liggen als extra zwemplateau/terras. Ook de Wally Power 118 kan de zijkant omklappen zodat hij meer bewegingsvrijheid op het dek heeft. Echt nieuw is het dus niet, maar wel op een 42 voet speedboot.


De Wider 42 wordt na het uitschuiven van het dek bijna twee keer zo breed, namelijk van 3,5 meter naar 6,6 meter. Hierdoor ontstaat ontzettend veel extra leefruimte aan boord, maar heb je dit eigenlijk wel nodig? De spullen die je op deze vrijgekomen extra ruimte wilt neerzetten, moeten na het inklappen namelijk wel gewoon binnen de ‘normale’ breedte passen. Wij vermoeden dat deze extra ruimte vaak erg leeg ongezellig zal zijn en dat bevestigen deze eerste foto’s van de boot eigenlijk ook. Voor mensen die gewoon met een matrasje op het dek in de zon willen liggen is het natuurlijk wel een goede uitkomst. De rest van de mensen die aan boord zijn kunnen dan wel gewoon ongestoord blijven zitten.


Naast het uitschuifbare dek heeft de Wider 42 een andere innovatie die we nog niet eerder gezien hebben. Alle banken en stoelen die standaard op het dek staan blijven namelijk drijven. Wanneer je voor anker gaat, of ergens anders stil ligt, kan je deze dus gewoon over boord gooien en als een soort comfortabele luchtbedden gebruiken.

Gelukkig blijft het bij de Wider 42 niet alleen bij leuke innovatieve trucjes, maar beschikt hij ook over prima specs. Het standaard motorpakket van 2 Yanmar diesels brengt hem namelijk tot een topsnelheid van ruim 44 knopen. Met een zwaardere motorisering van 960pk behaalt hij zelfs een top van 53 knopen, niet mis dus! We zijn benieuwd hoe snel we deze boot in het wild tegen gaan komen… 

Specificaties Wider 42:
Lengte: 12,90 meter
Breedte: 3,50 meter
Breedte opengeklapt: 6,60 meter
Diepgang: 0,88 meter
Gewicht: 9 ton
Brandstof capaciteit: 1.000 liter
Water capaciteit: 250 liter
Max aantal personen: 12
Standaard motoren: 2x Yanmar 370pk
Standaard vermogen: 740pk
Optionele Motoren: 2x Cummins 480pk
Optioneel Vermogen: 960pk
Standaard topsnelheid: 44 knopen
Optionele topsnelheid: 53 knopen
Werf: Wider

Reageren