Wordt SUP de nieuwe watersport hype?

0


In Amerika en Australie is SUP de nieuwste watersport rage. SUP staat voor Stand Up Paddling en betekend surfen zonder wind of golven, maar met peddels. Ideaal voor Nederland zou je zeggen, maar is het ook wat?

Volgens Ado Huisman, eigenaar van surfmerk Mistral International BV, is SUP op dit moment ’s Werelds snelst groeiende watersport. Hij nodigde daarom afgelopen woensdag pers en bekende (oud)sporters uit om het eens op de vecht te proberen. Eric Braamhaar, Rob Harmeling, Christijan Albers, Rintje Ritsma en Youri Mulder waren van de partij en probeerden geen nat pak te krijgen.


De SUP-plank is breder dan een ‘normale surfplank’ en de surfer moet zich er staant met een peddel mee voortbewegen. Volgens Ado Huisman zijn er op dit moment in Nederland al ruim 2.000 watersporters met een SUP-plank. We moeten zeggen dat het er op het eerste gezicht een beetje knullig uitziet, maar als we naar de afbeeldingen van surfmerk Mistral kijken krijgen we er wel zin in. Komt dit door de mooie dames of door de grote golven? Wie het weet mag het zeggen…


Onderstaande afbeeldingen zijn genomen door de Twentse courant Tubantia welke op het evenement op de Vecht aanwezig was.

Meer info? Mistral International BV

Reageren