Broom komt terug met nieuwe 370

0


Eind 2010 ging de Engelse werf Broom nog bijna over de kop, maar gelukkig hebben ze alle tegenslagen overleefd. Ze zijn weer helemaal up-and-running en kondigden onlangs zelfs een nieuw model aan, de Broom 370…

De nieuwe 370 zal eind dit jaar nog voor het eerst te water gaan, en beschikt zoals te zien is over de zeer herkenbare lijnen van de werf. Broom is eigenlijk altijd een mooie combinatie geweest tussen flybridge motorjachten en de voordelen die binnenwater jachten met een achterkajuit bieden. Vaak zijn deze binnenwater jachten van staal en bieden daarom niet de prestaties van polyester snelvarende jachten. Broom (en natuurlijk het oude Ocean) biedt altijd snelvaren in combinatie met veel ruimte, en dat zijn precies de twee waarden die deze nieuwe 370 weer van zijn concurrentie zal onderscheiden.


In de twee slaapvertrekken en de om te bouwen salon kan de 370 zes personen laten overnachten. De achterkajuit zal als eigenaarshut dienen aangezien deze lekker ruim is, en veel privacy biedt. De kajuit voor in de punt van het jacht bestaat uit een V-vormig bed met een eigen en-suite badcel. Het grootste voordeel van dit type boten is natuurlijk in het interieur te vinden. Door het verhoogde achterdek met daaronder een achterkajuit maakt hij namelijk gebruik van de gehele lengte. Hierdoor heeft hij ruimte in het interieur die vegelijkbaar is met een flybridge jacht van ruim 5 voet groter.


Motorisch kan er gekozen worden uit twee Volvo motoren met ieder 330pk en een traditionele aandrijfas. Deze combinatie zal de Broom 370 ongeveer tot een maximale snelheid van 30 knopen brengen. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een enkele motor van 370pk in combinatie met een elektromotor. Deze hybride uitvoering heeft een maximale snelheid van 20 knopen.

Wanneer hij zijn eerste proefvaarten gehad heeft zullen we jullie meer over de vaareigenschappen laten weten. Broom staat er echter om bekend jachten te bouwen die zowel in binnenwateren als op zee prima tot hun recht komen…

Specificaties Broom 370:
Lengte: 11,28 meter
Breedte: 3,78 meter
Diepgang: 1,02 meter
Hoogte (mastje geklapt): 3,25 meter
Gewicht: 8 ton
Motoren: 2x 330pk Volvo of 1x 370pk Volvo met electromotor
Max vermogen: 660pk
Maximale snelheid (660pk): 30 knopen
Maximale snelheid (370pk): 20 knopen
Werf: Broom
Importeur van Nederland: De Vaart Yachting

Reageren