Is dit echt? Een jacht van 3,3 miljard euro

1

Duurste jacht ter wereld History Supreme
Volgens verschillende media heeft de Britse ontwerper/kunstenaar Stuart Hughes, bekend van gouden iPhones, iPads, Fiat 500’s en andere overdreven zaken, een 100 voet jacht met goud bedekt. Het jacht schijnt verkocht te zijn voor het fabuleuse bedrag van 3,3 miljard euro aan een Maleisische Miljardair. Het duurste jacht ooit dus…

[Update op 26-07-2011: Dit verhaal is zoals wij al dachten niet waar, lees hierrr ons ge-update artikel]

Het lijkt ons sterk dat dit verhaal klopt want er is voor dit ruim 30 meter lange jacht dus meer dan 6 keer zoveel betaald als het grootste superjacht van de Wereld, de Eclipse van Roman Abramovich. Wie zou er in Maleisië over zoveel geld bezitten dat het uitgegeven kan worden aan een volledig nutteloze investering? We weten dat goud op dit moment een goede investering is, maar het lijkt ons dat de waarde van dit edelmetaal wel afneemt wanneer het op de romp van een jacht zit. Zou het Robert Kuok of Ananda Krishman, de rijkste twee mannen van Maleisië, zijn? Het lijkt ons onwaarschijnlijk aangezien beide gewiekste zakenlieden zijn die niet zo’n grote hap uit hun vermogen “in de zee gooien”.

Achterdek duurste jacht ter wereld
Naast het feit dat het allemaal onwerkelijk klinkt, is het ook niet echt lekker om naast een gouden jacht te liggen. Het is niet voor niks zo dat mensen op het water vaak een zonnebril op hebben en ramen van jachten geblindeerd zijn, op het water is al het licht veel feller. Bedenk dan maar eens hoe een gouden jacht eruit ziet als hij langs vaart of naast je licht, die zie je haast niet.

Salon duurste jacht ter wereld
Het jacht is niet alleen voorzien van een gouden romp, maar beschikt over nog een aantal zeer kostbare accesoires. Er is ruim 100.000 kilogram aan goud en platina in het jacht verwerkt. Alle relingen, trappen en handvaten zijn uit de duurste metalen vervaardigd. Aangezien dat nog niet genoeg was is er in de eigenaarskamer een muur opgetrokken uit steen van meteorieten en staat er een sculptuur gemaakt van een Dinosaurus bot in de salon.

slaapkamer duurste jacht ter wereld
Is het een reclamestunt van Stuart Hughes om middels een viral (wij schrijven er nu ook over) zijn andere belachelijke artikelen (waar we nog wel redelijk in kunnen komen) bekend te maken, of is het echt waar? Als het waar is, zullen we waarschijnlijk niet snel weten wie hem gekocht heeft, maar zal er vast wat meer over bekend worden. We houden jullie op de hoogte…

1 reactie

Reageren