Superjacht design wordt steeds gekker

0

Schelp Superjacht van Alex McDiarmid
Tegenwoordig kijken we eigenlijk niet meer op van bizar vormgegeven superjachten, maar wanneer het een beetje tegen de realiteit aan blijft hikken hopen we maar dat het er niet van komt…

Zo heeft de Britse ontwerper Alex McDiarmid zijn inspiratie voor dit superjacht rechtstreeks uit de zee gehaald. De vormgeving van het jacht vertoont namelijk behoorlijk wat overeenkomsten met dat van een schelp. Het ergste is eigenlijk niet dat zijn ontwerp geinspireerd is door schelpen, maar juist dat het niet ‘over-the-top’is. Die ‘over-the-top’ ontwerpen van Island Yacht Design vinden we nog wel gaaf, maar deze is te realistisch. We moeten toch hopen dat niemand dit superjacht gaat bestellen, met die rare schelp op het dak.

Schelp superjacht mcdiarmid
Volgens de ontwerper is de romp van het 90 meter lange Conch Superjacht afgeleid van de Turitella schelp, dit is zo’n lange gedraaide zeeschelp. De radarmast is tevens volledig ontworpen naar het evenbeeld van de schelp, dat ziet er wel een beetje raar uit zo op het dak. Alex McDiarmid wil het niet alleen bij het superjacht zelf houden, maar heeft plannen om ook een helikopter, bijboot, waterscooters, kayaks, waterskies, wakeboards en een aantal duikspullen in dezelfde vormgeving te gieten. Leuk voor iemand die te rijk is, geen smaak heeft en gek is op duiken.

Mcdiarmid superyacht design
De eigenaar kan 14 gasten meenemen die in 2 VIP kamers met prive balkon, 3 grote tweepersoons kamers, en 2 wat kleinere tweepersoons kamers. Zelf slaapt de eigenaar in een masterbedroom op een eigen prive dek. Alle aanwezigen worden bedient door 20 bemanningsleden welke uiteraard in hun eigen slaapvertrekken verblijven. Fijn dat alles zo goed geregeld is, maar wij hopen dat dit jacht er nooit zal komen. Of vinden jullie het wel de moeite waard?

Meer info: McDiarmid design

Reageren