BootblogTV: Perini Navi Cup (deel 2) Motorjachten

1

Porto Cervo Superjachts-1
Na deel 1, presenteren we het tweede deel van de video die Quinten tijdens de Perini Navi Cup 2011 in Porto Cervo te Sardinië gemaakt heeft. In dit tweede deel gaat hij opzoek naar de motorjachten die tijdens dit evenement aanwezig waren. Hieronder een aantal dikke superjachten en mooie Wally’s…

[Eerst de video en dan lezen? Scroll naar beneden]

We moeten ons verontschuldigen voor het vertekenende beeld, dit komt doordat Quinten het met een GoPro HD camera met groothoeklens opgenomen heeft. De andere camera begaf het helaas.

Maltese Falcon-Perini Navi Cup 2011-1
Gisteren was de laatste dag van de Perini Navi Cup 2011 en deze is uiteindelijk gewonnen door het grootste privé zeiljacht ter Wereld, de Maltese Falcon (beelden van dit superzeiljacht zijn in het eerste deel van de video te zien). De tweede plaats was voor de Parsifal III en de derde plaats voor de Panthalassa.

Wally Tender Porto Cervo Costa Smeralda-1
Naast de superzeiljachten waren er een aantal gave motorjachten en Superjachten in de haven van Porto Cervo aanwezig. Onder deze jachten bevonden zich een aantal van Italië haar bekendste design jachten, de Wally Power. Wij zijn al tijden fan van deze spectaculaire en tegelijk bescheiden boten dus zijn blij dat Quinten er in de video wat extra aandacht aan besteedt. Het is niet vreemd dat er zulke dikke jachten in de haven van Porto Cervo liggen, deze kustplaats licht namelijk aan de Costa Smeralda welke tot de meest luxe en rijke kust van Sardinië gerekend kan worden. Porto Cervo is eigenlijk het neusje van de zalm, maar heeft een stiefzusje, Porto Rotondo, welke erg op deze mooie plaats lijkt.

Porto Cervo haven Sardinie Costa Smeralda-1
Italianen met veel geld, maar ook rijken uit andere landen hebben in een van deze twee kustplaatsen vaak een tweede huisje of groot jacht in de haven liggen. Beide plaatsen zijn niet authentiek, maar gecreëerd voor het rijke vakantie publiek. Hierdoor beschikken ze niet over een duidelijke kern en doet vooral Porto Rotondo wat ongezellig aan. Dit gevoel kan ook komen doordat tijdens de dag in Porto Rotondo veel tegen zat (Camera stuk, batterij van andere camera leeg, nergens WiFi, 100 rondjes gereden om bij de haven te komen), maar doordat de haven vrij uitgestrekt is en het dorpje hier omheen gebouwd is krijg je een klein beetje het Makkum Seaport Marina en Volendam Marina gevoel. Ook deze havens zijn ongezellig doordat het zo gemaakt overkomt, misschien veranderd dit met de jaren.

Perini Navi Cup Superjachten motoryachts-1
Porto Cervo zit duidelijk beter in elkaar doordat de haven niet alleen te voet te bereiken is (zoals bij Porto Rotondo) en het allemaal veel overzichtelijker is. Het Bootblog reis-advies is dan ook om je op Porto Cervo te richten en Porto Rotondo wellicht alleen met een jacht aan te doen want de faciliteiten in de haven zijn prima.

Ok, nu even smullen van wat lekkere motorjacht beelden, binnenkort zullen we meer foto’s publiceren dus… stay tuned.

1 reactie

Reageren